Ingrediente:

  • 1 cutie de spaghete Barilla
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 4 catei de usturoi tocati marunt
  • 118 ml ulei de masline extra-virgin
  • 1 ardei iute uscat, taiat felii
  • 180 ml vin alb
  • 5g patrunjel tocat marunt
  • 120g parmezan
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare:
Zdrobeste doi catei de uturoi si amesteca-i cu jumatate de lingurita de sare.
Incalzeste jumatate din cantitatea de ulei de masline si gateste restul de usturoi si ardei iute pana devin aurii.
Adauga vinul alb, da focul la mic si asteapta pana se evapora.
Adauga aici usturoiul zdrobit.

Intre timp, gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si combina-le cu sosul. Adauga restul de ulei si piper.

Presara deasupra patrunujel si serveste pastele cu branza rasa deasupra.

Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: 40 de minute