Gorgonzola este fara doar si poate una din cele mai vechi branzeturi din lume. Produsa inca din Evul mediu, aceasta branza a fost inventata in orasul cu acelasi nume. Initial, oamenii o considerau o branza greu de digerat, motiv pentru care persoanele instarite o evitau, insa in timp a devenit din ce in ce mai populara.

 

 Ingrediente:

450g Fusilli Barilla

225 g gorgonzola

45g smantana

85g parmezan

sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Marunteste Gorgonzola si pune-o intr-un vas de ceramica sau de otel. Umple o oala, putin mai larga decat vasul de ceramica (sau otel) cu apa, si pune-o pe foc. Pune vasul in oala, astfel incat sa atinga apa.

Lasa branza sa se topeasca si cand e gata adauga smantana si parmezanul.

Amesteca si mai lasa sa stea pe foc 3 minute. In timpul asta, gateste pastele al dente, intr-o oala cu apa sarata.

 

Cand sunt gata, scurge-le de apa si amesteca-le cu sosul de gorgonzola. Serveste imediat.

 

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de pregatire: 22 min