Ingrediente pentru 8-10 portii
Timp de preparare: 70-90 min

Ingrediente:

  • 300 gr cartofi fierti (dati prin maşina de tocat)
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • sare (un varf de cutit)
  • 1/2 kg prune
  • 100 gr pesmet
  • 50 gr zahar pudra
  • scortisoara (după gust)
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:
Pasul unu:

Se fierb cartofii in coaja aproximativ 30 de min.

Pasul doi:

In timp ce fierb cartofii am prajit pesmetul in ulei (amestecand mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda). In momentul in care pesmetul s-a rumenit frumos l-am pus intr-un bol uscat si rece. Am spalat prunele, am scos samburii apoi le-am lasat la scurs.

Pasul trei:

Am pus pe foc o oala cu 3-4 l de apa, in care am pus o jumatate de lingurita de sare si doua linguri ulei.

Pasul patru:

Dupa ce s-au fiert cartofii i-am curatat de coaja (trebuie sa fie fierbinti). I-am dat prin masina de tocat, i-am stropit cu putin ulei (3-4 linguri).  I-am lasat sa se raceasca iar apoi am adaugat faina, sarea si oul. Am facut aluatul, l-am intins cu facaletul si l-am taiat in patrate (aproximativ 10 cm pe 10 cm). Am invelit fiecare pruna in aluat si le-am modelat frumos sub forma de galusca.

Pasul cinci:

Cand apa a dat in clocot am dat focul la mic si am pus 6-8 galusti la fiert. Le-am fiert 15-20 min, le-am scos cu o spumiera pe rand si le-am dat prin pesmet. Le-am  pudrat cu zahar si scortisoara doar in momentul in care le-am servit.

Pasul sase:

Enjoy!!!!


Pe Elena Lasconi o poti urmari si pe blogul personal, Elenalasconi.ro, unde gasesti mai multe idei de retete delicioase din bucataria traditionala.