Ingrediente:

  • 250g porumb boabe fiert
  • 200g mascarpone
  • 3 oua
  • 200g fulgi de porumb
  • 100g zahar brun
  • 200g unt
  • 1 baston vanilie
  • 100g zahar alb
  • 10 buc capsuni proaspete

Mod de preparare:

Untul se pune la topit la bain-marin. Fulgii de porumb se maruntesc pana se ajunge la o textura grosiera. Se amesteca fulgii rezultati cu zahar brun si se adauga untul topit. Se incorporeaza untul si amestecul rezultat se pune in strat de aproximativ 1cm intr-o forma de copt.

Intr-un vas se sparge un ou intreg si se separa albusul de la celalalte doua oua. Se aduga cele doua galbenusuri si apoi se bat spuma cu ajutorul mixerului. Boabele fierte de porumb se blendeaza si apoi se trec printr-o sita fina. Piureul rezultat se amesteca cu mascarpone si se incorporeaza in ouale batute spuma. Se adauga semintele de la batonul de vanilie si amestecul rezultat se toarna peste stratul pus in forma de copt. Se da la cuptor pentru 1 ora. Dupa coacere se lasa la racit si se serveste rece.

Pentru sosul de capsuni se amesteca intr-o tigaie capsunile si zaharul alb. Se zdrobesc cu ajutorul unei furculite si amestecul rezultat se strecoara printr-o sita fina. Se pune apoi pe foc si se reduce pana la obtinerea consistentei unui sos.