Rezultatele apartin unui studiu realizat de Caterwings, una dintre cele mai populare platforme de comenzi online pentru mancare din Marea Britanie. In top sunt prezente 100 de orase din intreaga lume, analizate in baza mai multor criterii, de la numarul si calitatea restaurantelor, accesibilitate, optiuni de mancare vegana, vegetariana, street food, fast food etc. De asemenea, pentru studiu au fost luate in calcul si opiniile a peste 20.000 de critici si jurnalisti culinari.

 

San Sebastian are nu mai putin de 3 restaurante cu 3 stele Michelin, unul cu 2 stele si 7 cu cate 1 stea. Orasul are, in medie, 36 de restaurante la fiecare 10.000 de locuitori, si, dincolo de experientele fine dining, este cunoscut pentru pintxos, felii mici de paine cu diverse topping-uri (sangerete, ansoa, carnati, caracatita, omleta etc.).

 

In studiul Caterwings, San Sebastian a primit cel mai bun punctaj din partea criticilor si a obtinut nota maxima pentru calitatea mancarii din restaurante. 

 

Pe locul doi in clasament s-a situat Tokyo, orasul cu cele mai multe restaurante cu stea Michelin, iar New York a ocupat locul trei. Barcelona, Singapore, Paris, Madrid, Lima, Londra si Munchen au completat topul celor mai bune 10 destinatii culinare din lume. 

 

Cea mai ieftina destinatie culinara pentru vizitatori a fost declarata Hanoi (Vietnam), in timp ce Dubai este orasul cu cea mai mare diversitate gastronomica, iar Zanzibar, orasul cu cele mai bune optiuni vegetariane si vegane.

 

Lista completa e aici - https://www.caterwings.co.uk/caterers/best-cities-for-food-2017/