Decongelezi carne cruda la temperatura camerei

Te expui unui pericol de santate inutil. Este suficient ca temperatura bucatii de carne sa atinga 4 grade Celsius ca sa inceapa sa dezvolte bacterii periculoase. Cea mai simpla, mai eficienta si mai putin periculoasa metoda este sa lasi carnea sa se decongeleze in frigider. Este adevarat ca pentru asta trebuie sa iti aduci aminte din timp pentru ca e nevoie de 8 pana la 24 de ore (in functie de cantitate) ca sa fie perfecta pentru gatit.

O alta metoda este sa o decongelezi in apa rece si sa schimbi apa la fiecare 30 de minute. Pentru 500g de carne vei avea nevoie de ora si jumatate ca sa o dezgheti.

Decongelezi carnea in apa calda

Pentru ca esti nerabdator sa gatesti  apelezi de multe ori la aceasta metoda, crezand ca vei accelera procesul. Este la fel de periculos ca atunci cand ai lasa-o pe blatul din bucatarie.

Tai friptura imediat ce ai gatit-o

Este foarte important sa lasi friptura sa se raceasca pentru cateva minute. Asta va ajuta sucurile sa se distribuie uniform in interiorul bucatii de carne. Daca ai bucati mici de carne rosie sau carne de pui, este suficient ca fripura sa stea 5 minute. In cazul unui curcan intreg este nevoie si de o jumatate de ora.

Pastrezi carne cruda in frigider mai multe zile la rand

Carnea tocata, carnea de pasare si fructele de mare nu trebuie sa stea mai mult de doua zile la temperatura frigiderului. Carnurile rosii pot sta in frigider pana la 5 zile. Asa ca, daca nu ai de gand sa o gatesti imediat, mai bine pune carnea la congelator.

Nu congelezi carnea cum trebuie

Daca ai cumparat carne cruda de magazin,  nu o arunca direct in congelator in punga pe care ai luat-o. Carnea isi va pastra mai bine calitatile si textura daca o invelesti cu hartie cerata si folie de aluminiu,apoi o pui intr-un recipient sau punga ce se pot inchide etans.

Feliezi/portionezi carnea la temperatura camerei

Daca ai nevoie de felii subtiri de carne sau de bucatele mici, nu o lasa sa se decongeleze complet. Se va taia mult mai usor.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: