Potrivit Mediafax, coloratul hainelor poate fi facut cu ajutorul cuptorului cu microunde. Procedura este una destul de simpla. Un pachet de colorant diluat intr-un recipient de 200 de ml. de apa rece peste care se mai adauga inca 400 de ml. este baza in care se pot colora aproximativ 225 de grame de material. Continutul de colorant cu apa trebuie pus apoi in cuptorul cu microunde timp de patru minute la putere maxima. Materialul folosit trebuie spalat in apa rece si lasat sa se usuce la soare.

Inlaturarea gumei de mestecat de pe haine este si ea posibila cu ajutorul cuptorului cu microunde. Portiunea care are guma pe ea trebuie umezita cu otet, apoi haina trebuie pusa in cuptorul cu microunde si lasat la incalzit. Guma se va inlatura foarte usor de pe articolele vestimentare.

Sterilizarea borcanelor sau a buretilor de bucatarie este o alta activitate care poate fi facuta folosind cuptorul cu microunde. Borcanele trebuie umplute cu foarte putina apa si incalzite in cuptor pentru aproximativ doua minute, sau pâna la momentul in care apa din borcane incepe sa fiarba. Aceeasi procedura trebuie facuta si cu buretii, insa acestia trebuie imbibati in apa curata si lasati tot timp de doua minute in cuptor.