In timpul saptamanii abia ai timp sa iti pregatesti ceva cald pentru cina si pentru pachetul de a doua zi, asa ca de cele mai multe ori experientele culinare se muta la final de saptamana, cand ai mai mult timp liber. Propunerile noastre iti vor testa sau extinde (dupa caz) cunostintele de bucatarie si iti vor ocupa cateva ore dintr-o zi de weekend pe care o petreci acasa.

1. Framanta o paine de casa. Chiar daca ai masina pentru facut paine, incearca metoda traditionla in care aluatul sa prinda froma in mainile tale. O poti rafina cu seminte sau ierburi aromatice. Painea fierbinte va atrage in jurul mesei pe toata lumea. Daca esti pregatit sa incerci, avem lectia de gatit potrivita AICI.

2. Pregateste stock de pui sau de legume pentru retetele viitoare. Supa concentrata este baza pentru multe retete gustoase, dar in timpul saptamanii e putin probabil sa stai in bucatarie ore intregi si sa fierbi la foc mic ingredientele. Pregateste supa si pastreaza-o la congelator ca sa o scoti exact cand ai nevoie. Avem pentru tine reteta de supa concentrata de pui AICI

3. Un pui intreg la cuptor. Este cea mai simpla reteta, dar in weekend o poti desavarsi. Pune puiul la marinat si coace-l la foc mic. Ca sa incerci ceva deosebit iti propunem o reteta a unui maestru: pui in lapte, a la Jamie Oliver.

4. Incearca-ti maiestria cu un desert special. Macarons, aceste delicii ale cofetariei frantuzesti nu sunt chiar floare la ureche. Iti trebuie rabdare si putin exercitiu ca sa obtii varianta perfecta. Le poti testa in weekend dupa o reteta de Anda Calinici.

5. Cupcakes. Daca macarons ti se par putin prea complicate, nu credem ca poti da gres cu niste cupcakes, acele deserturi jucause care au la baza o briosa si care exceleaza prin decor. Avem toate sfaturile necesare AICI si reteta potrivita.