1. Monteaza mai multe rafturi.

Sigur dispui de cel putin un perete gol in bucataria ta. Monteaza pe acesta 2-3 rafturi inguste pe care sa poti depozita borcanele cu faina, zahar, sare, dar si alte ingrediente care in mod normal ar ocupa spatiul din dulap. Obtii mai mult spatiu in dulapuri pentru a depozita alte lucruri care poate ocupau blatul de bucatarie.

 

2. Agata ustensilele in apropierea aragazului.

Monteaza in bucatarie bare speciale (le gasesti in orice magazin de home&deco) pe care sa agati o parte dintre ustensilele pe care le folosesti cel mai des. Astfel, vei folosi peretele si vei elibera si mai mult blatul mobilierului.

 

3. Foloseste o banda magnetica pentru cutite.

De asemenea, aceasta se poate monta pe perete sau pe o latura a mobilierului. Astfel tii cutitele mereu la indemana si economisesti spatiul de pe blat sau din sertar.

 

4. Integreaza un tocator mare in mobilier.

Daca poti modifica mobilierul din bucatarie, adauga deasupra primului sertar sau chiar in locul acestuia un spatiu special, cu sine, pe care sa poti monta un tocator mare, detasabil, din lemn. Astfel, vei ascunde tocatorul in mobilier atunci cand nu ai nevoie de el si vei obtine mai mult spatiu de lucru atunci cand gatesti. 

 

5. Foloseste o masuta pliabila.

Poti monta o masa pliabila pe unul dintre peretii mobilierului sau chiar pe unul dintre peretii camerei. O ridici atunci cand iei masa sau gatesti si o pliezi inapoi atunci cand ai nevoie de mai mult spatiu pentru a te desfasura. Simplu si practic, nu?