Tigaile din fonta

Ai o tigaie din fonta murdara pe care nu o mai folosesti? Ai nevoie de sare grunjoasa si un prosop de hartie ca sa o faci ca noua. Freaca tigaia cu sare folosind prosopul si las-o la inmuiat timp de 10 minute, dupa care spala totul cu apa calda.

 

Vazele cu flori

Vazele cu flori tind sa se murdareasca des, iar de cele mai multe ori sunt si greu de curatat. In loc sa te chinui sa le cureti cu o perie de sticle, umple vazele cu apa calda si o treime de cana de sare si lasa “solutia” sa actioneze timp de 5 minute. Agita vaza, arunca apa murdara si clateste.

 

Petele de cafea

Fie ca vorbim despre masa de acasa, despre birou sau despre cana preferata, toate au fost, cel putin o data, patate de cafea. Pentru toate aceste cazuri, iti recomandam o solutie din detergent de vase si sare, care va indeparta usor petele de cafea.

 

Tocatoarele din lemn

Problema cu tocatoarele din lemn este ca prezinta semne vizibile de uzura dupa o anumita perioada. Din fericire, acum e timpul sa le mai dai o sansa! Taie o lamaie pe jumatate, trece-o prin sare si freaca tocatorul cu ea. Astfel, tocatorul va capata un miros proaspat si va avea un aspect mai curat.

 

Chiuveta

Urmele de sapun si de calcar pot duce la infundarea chiuvetei. Pentru a preveni acest lucru, incearca (cel putin o data pe luna) sa torni in chiuveta o cana de sare, jumatate de cana de otet alb si o cana de bicarbonat de sodiu. Lasa totul sa actioneze timp de 10 minute, dupa care spala chiuveta cu apa fierbinte.