1. Curata blaturile

Mancarea pusa la vedere este ca un "reminder" care iti arata disponibilitatea ei si ca ar trebui sa fie mancata prima. Asigur-te ca chipsurile nu stau la vedere.

2. Cumpara o fructiera

Stim deja ca daca mancarea este la vedere pe blat, suntem mai tentati sa o mancam. Asa ca, aranjeaza fructele si legumele, astfel incat sa fie mereu la indemana.

3. Depoziteaza mancarea pe portii

Daca nu ai un plan pentru resturile de mancare, nu le pune pur si simplu in congelator. Imparte-le in portii de o persoana, astfel incat sa poti decongela exact cantitatea de care ai nevoie.

4. Rearanjeaza-ti frigiderul

Daca ai un frigider care iti permite sa pui fructele si legumele chiar pe primele rafturi, astfel incat, sa le vezi de fiecare data cand il deschizi, atunci profita de acest lucru.

5. Adauga in bucatarie elemente de decor care nu au legatura cu mancarea

Radioul sau un televizor iti pot tine de urat in timp ce pregatesti mancarea, iar cartile si revistele cu retete reprezinta un bun inceput in a deslusi tainele culinare chiar la tine acasa. Nimic nu este mai sanatos decat mancarea facuta in casa.

6. Investeste intr-un cutit bun sau in alte ustensile de bucatarie

Daca ai niste instrumente de bucatarie dragute si performante, iti poate fi mult mai usor sa te apuci de gatit.

7. Taie cateva lucruri de pe lista permanenta de cumparaturi

Nimeni nu zice ca nu ar trebui sa mancam deserturi sau chipsuri uneori, dar acestea nu trebuie sa ia locul meselor principale.

8. Mananca doar in bucatarie

Orice alta activitate pe care o faci in casa atunci cand mananci iti poate da un semnal la creier sa continui.

9. Mananca in farfurii mai mici si mai inalte.

Cu cat o farfurieeste mai mare, cu atat vei manca mai mult.

10. Cumpara niste caserole

Poti pune in ele fructe si legume in orice cantitate si le poti depozita in frigider. Ori de cate ori ti-e foame si ai chef sa rontai ceva, le poti folosi ca gustari.