1. Oua
Daca nu vrei sa le arunci inainte sa depaseasca termenul de valabilitate, poti sa le pastrezi la congelator. Cum? Foarte simplu. Sparge-le si bate-le foarte putin cu telul, adauga si putina sare daca vrei, apoi pune-le linistit la rece.

2. Gem
Nu doar ca poate fi pus la congelator, dar gemul rezista si peste un an daca este tinut la temperaturi scazute.

3. Unt
Daca termenul de valabilitate se apropie de final, pune untul asa cum l-ai cumparat intr-o punga si baga-l la congelator. Il poti consuma in urmatoarele 3-4 luni fara probleme.

4. Mancarea gatita
Supa, pizza, quiche, lasagna - nu te opreste nimic sa pui la congelator mancarea delicioasa pe care ai preparat-o, in loc sa o lasi sa se strice. Trebuie doar sa le pui in caserole.

5. Faina
Daca vrei sa o tii departe de paraziti si insecte, o poti pune la congelator. Trebuie doar sa o pui intr-o punga inchisa ermetic, astfel incat sa o tii departe de umezeala.

6. Mezeluri si carnuri crude
Daca ai o bucata de sunca pe care nu ai cum sa o folosesti rapid, pune-o la congelator. Carnurile crude se tin in pungi la congelator, apoi se decongeleaza foarte usor la temperatura camerei. Important este sa le portionezi de la inceput, astfel incat sa nu fii nevoit sa decongelezi tot pentru o singura portie.

7. Supele concentrate
Daca ai pregatit acasa supa concentrata de legume sau supa concentrata de pui, nu e cazul sa o irosesti. O poti congela in tavita pentru cuburi de gheata – astfel, o vei avea si in cantitati mai mici, suficiente pentru a le folosi in retete.

8. Paste umplute cu carne sau legume
Vorbim aici de tortellini sau ravioli, pe care, daca le prepari acasa si nu vrei sa le gatesti pe moment, le poti congela. Pune-le mai intai pe raftul de la congelator pana ingheata, apoi transfera-le intr-o punga si lasa-le in continuare la rece. In momentul in care vrei sa le gatesti, arunca-le direct din congelator in apa care fierbe – nu mai e nevoie sa le decongelezi.

9. Branzeturile
Nu toate felurile de branza pot si puse la congelator, insa branzeturile tari sau semi-tari pot fi pastrate in acest fel. Inveleste-le in folie, apoi pune bucatile de branza in recipiente inchise ermetic. Atunci cand vrei sa le folosesti, alege bucatile de branza si lasa-le la frigider sa se decongeleze usor, fara sa se sfarame.

10. Midii
Din moment ce le gasesti la supermarket in congelator, de ce nu le-ai pastra asa si la tine acasa? Atat timp cat nu au fost congelate si decongelate, le poti pastra linistit la rece. Gateste-le, inlatura-le invelisul si pune-le in pungi de plastic. Rezista pana la 6 luni.