Cel mai simplu mod in care sa dai alta fata bauturilor este o aroma puternica, alta decat cele obisnuite. Votca cu arome neobisnuite nu e o noutate pentru producatorii de spirtoase, dar in loc sa o iei gata facuta te provocam sa o faci singur si sa ii dai gusturi dintre cele mai diverse. Noi am gasit reteta pe site-ul Tablespoon si te provocam sa o incerci si tu.

5 pasi ca sa faci votca aromata acasa

  • Alege o votca de buna calitate – pentru ca aromele sa infuzeze in profunzime si pentru a nu fi acoperite de taria alcoolului.
  • Foloseste un recipient din sticla care se poate inchide etans.
  • Foloseste orice aroma iti place: de la fructe pana la ierburi aromatice, ciocolata sau legume. Tine minte ca trebuie taiate sau zdrobite in bucatele mici
  • Lasa la macerat (infuzat) timp de cel putin 3 zile, dar nu mai mult de 2 saptamani. In fiecare zi amesteca bine ingredientele puse in votca pentru a distribui mai bine aroma.
  • Strecoara si serveste votca aromata simpla sau intr-un cocktail sofisticat. Si daca printr-o minune iti mai ramane ceva dupa petrecere, pastreaza lichidul intr-o sticla cu dop la frigider.

Arome care sa faca invidios orice barman

Probabil ca primele arome pe care te gandesti sa le incerci sunt cele de lamaie, menta sau vanilie. Exista, insa, si cateva retete pentru arome care vor face deliciul cocktail-urilor de petrecere.

  • Votca dulce pentru desert

Aroma de bomboane este, pe cat de neobisnuita, pe atat de apreciata de cei care vor un cocktail dulce la desert. Dropsurile tale preferate pot da un gust special bauturii. Pune cate 20 de bomboane pentru fiecare sticla de votca si repeta procedura de mai sus. Ai grija insa sa separi aromele. O fi buna votca dulce, dar nu excelenta daca are un amestec nedefinit de gusturi.

  • Votca pentru aperitiv

Aroma de bacon se potriveste de minune cu aperitivele, cu carnea la gratar si in cocktail-urile Bloody Mary. Pentru a pregati aceasta infuzie ai nevoie de 10-15 fasii de bacon prajite (ai grija sa nu fie prea crocante) pe care sa le pui in recipientul cu votca. Lasa-le la macerat timp de 2-3 saptamani.

  • Votca buna pentru raceala

Ce alt remediu e mai bun pentru nasul infundat decat hreanul? Nu trebuie sa fii racit ca sa bei o astfel de infuzie care iti va desfunda cu siguranta sinusurile. Foloseste 3-4 lingurite de wasabi pentu o sticla de votca. Nici nu e nevoie sa le lasi cateva zile la infuzat. Poti sa le amesteci intr-un shaker si sa strecori imediat. Votca cu wasabi e buna in Bloody Mary sau in orice alt cocktail mai condimentat.

  • Votca pentru iubitorii de ciocolata

Rezultatul este asemanator unui lichior. Pentru a obtine aceasta bautura ai nevoie de pudra de cacao pe care sa o amesteci cu votca. Cantitatea variaza in functie de cat de aromata vrei sa fie bautura in final. Se lasa la macerat timp de cateva saptamani, timp in care va trebui sa mai amesteci de cateva ori in recipient. Strecoara bine printr-un filtru de cafea si poti folosi bautura simpla, langa prajiturile de la finalul petrecerii.