1. Cum sa faci ca sa fii servit mai repede

Daca esti intr-un local aglomerat si iti astepti randul la bar, exista anumite gesturi pe care trebuie sa le faci si altele pe care mai bine le eviti. De exemplu, este important sa nu dai din maini sau sa incerci cu disperare sa-i atragi atentia barmanului. Acesta stie ca iti doresti sa comanzi ceva, nu esti singurul. In schimb, incearca sa realizezi un contact vizual cu el sau sa ai in mana o bancnota. 

2. Exista bauturi pe care barmanii le urasc

Data viitoare cand iti comanzi un Mojito sau un Long Island, tine minte ca barmanului nu ii va face prea multa placere sa te serveasca. Iar asta pentru ca sunt cele mai comandate cocktailuri si s-au saturat de ele. Iar cat despre Long Island, barmanii stiu deja ca cei care il comanda o fac pentru un singur scop: sa se imbete.  

3. Iti dau bautura gratis cu o singura conditie

Si nu, nu daca le ceri pur si simplu. Barmanii apreciaza oamenii care sunt draguti si nu cei care sunt impertinenti. Imprieteneste-te cu ei si intreaba-i lucruri. Intreaba-i despre bauturile care le plac, ce recomanda si s-ar putea sa primesti o bautura pentru "degustat". 

4. Barmanii beau si ei

Da, ca sa se distreze si sa nu simta oboseala, barmanii mai beau si ei cate ceva din cand in cand. Altfel, cum crezi ca ar rezista sa stea o noapte intreaga si sa se uite la toti cum se comporta la betie? Tocmai din acest motiv, daca vrei sa treci de partea lor, poti sa le faci cinste cu un shot. Vor aprecia.

5. Paharele nu sunt intotdeauna curate

Ooops, este adevarat. Barmanii clatesc in fuga paharele si e mai greu sa le dea mai departe perfect curate. Mai ales cand vine vorba de paharele de sampanie sau de vin. Iar daca vezi vreun barman care curata paharele umede cu un prosop, mai bine pleci din acel local.