Sarbatoarea germanilor incepe de pe 22 septembrie si tine pana pe 7 octombrie. Desi se numeste Oktoberfest, petrecerile incep de la sfarsitul lui septembrie, iar asta pentru ca participantii sa se poata bucura de vremea inca buna de afara.

Stilul de petrecere a fost abordat in intreaga lume, iar acum se sarbatoreste peste tot - din Romania pana in Statele Unite ale Americii, Florida, Brazilia, Vietnam, China, atat in orasele mari, cat si in cele mai mici.

Poti sa dai si tu o petrecere in stil Oktoberfest  - tine cont de sfaturile noastre si creeaza atmosfera specifica. 

1. Petrece in aer liber

Chiar daca se face pe zi ce trece mai frig, e momentul cel mai bun sa te bucuri de cateva ore in aer liber, alaturi de prietenii tai. Daca ai mese, decoreaza-le in alb si albastru (culorile bavareze). 

2. Pune muzica
Germanii au muzica lor traditionala, care merge de minune cu bere si crenvursti. Daca nu ai de unde sa o iei, asculta muzica folk.

3. Costumeaza-te

Chiar daca nu este inca Halloween, poti merge pana la capat cu petrecerea tematica de Oktoberfest. Femeile trebuie sa poarte dirndl, acea rochie traditionala germana, iar barbatii Lederhosen - o salopeta din piele cu pantaloni scurti, pana la genunchi.

4. Creeaza o masa traditionala 

Mancarurile specifice nu au cum sa lipseasca din decor - Bratwurst, varza, Pfaelzer Spiesbraten (pui prajit), paine proaspata, covrigii calzi Bretzel, iar deserturile - strudel de mere, prajitura Streusel cu cirese, tort Padurea Neagra si, bineinteles, turta dulce.

Foto: tort Padurea Neagra. Reteta aici.

5. Bea bere specifica

Berea premiata anul trecut la Oktoberfest a fost Hofbräu, care a produs o editie speciala pentru eveniment, cu mai putin alcool. Dar optiunile sunt foarte multe: Paulaner, Augustiner, Spaten-Franziskaner (prima bere oficiala a festivalului), Löwenbräu, Hacker-Pschorr. Daca pentru petrecerea de acasa optezi pentru o bere romaneasca, alege macar sa o bei din halbe, asa cum se procedeaza la Oktoberfest.