O alegere foarte buna este Branza Praid de la Hochland, un produs cu savoare nobila. Reteta se bazeaza pe un mix unic de culturi si un proces natural de maturare in Salina Praid. Unde mai pui ca este disponibila si in mai multe variante, Natur si Alintata cu vin. Un tip de branza semitare, cu un gust aparte care permite combinatii diverse. 

Oamenii sunt tot mai curiosi sa incerce combinatii neobisnuite cu branza si fructe, iar un astfel de platou va primi, cu siguranta, aprecierea invitatilor. 

Alegerea fructelor trebuie facuta cu mare grija. Este necesar ca acestea sa complimenteze gustul branzei rafinate, nu sa il acopere, iar cele mai indicate si populare fructe folosite sunt strugurii, ananasul sau fructele uscate, precum si smochinele saucurmalele.

Si fructele de sezon sunt perfecte in combinatie cu branzeturile, iar unele dintre cele mai reusite optiuni sunt merele, perele, strugurii – fie doar boabe, fie ciorchine asezate in mijlocul platoului. Folositi smochine taiate in sectiune – numai daca sunt foarte bine coapte, ele oferind un aspect vizual atragator pe platoul de branzeturi.

Mai puteti alege si caisele confiate, merisoarele, nucile caramelizate (pecan, macadamia, nucile noastre clasice) sau in varianta lor cruda (caju, migdale).

De pe platoul vedeta nu trebuie sa lipseasca biscuitii sau baghetele de paine, fara arome sau seminte, pentru a nu acoperi aroma branzeturilor.  Pe langa optiunile dulci  enumerate mai sus, putem propune si alimente sarate: mustar, muraturi (castraveti murati, ceapa murata) sau prosciutto.

Branzeturile, vinul si fructele reprezinta unul dintre cele mai bune trio-uri culinare. Posibilitatile sunt nenumarate, iar fiecare combinatie le va trezi invitatilor dumneavostra noi senzatii. 

Nu uitati: aperitivele sunt cu siguranta “piesa de rezistenta” la o petrecere, asa ca fiti inventivi!