În lume există astăzi peste 2.000 de sortimente de bere, iar pe lângă savoarea ei, berea este folosită și ca ingredient-cheie în mâncăruri. Aceasta are puterea de a transforma cea mai banală mâncare într-o delicatesă gastronomică și poate fi folosită pentru preparatele la cuptor, pentru supe, dar si în patiserie. Ajută la frăgezirea diferitelor tipuri de carne, dar este și ingredient principal în diverse sosuri. 

 

Berea are multe calități. Malțul și hameiul sunt surse de antioxidanți, conține și fibre, vitamine și minerale sau siliciu, iar consumul de bere cu măsură poate crește nivelul colesterolului „bun”. De aceea, nu este de mirare că este foarte folosită în gastronomie pentru că merge de minune cu o mâncare gustoasă.

 

Regulile în ceea ce privește gătitul cu bere sunt simple: berea nu trebuie să fie foarte amară și nici foarte slabă, aceasta nu trebuie lăsată să fiarbă prea mult timp pentru că astfel își pierde din proprietăți, trebuie să fie proaspătă, niciodată răsuflată. Poate înlocui cu succes apa în cazul clătitelor, vafelor, chiar pâinii, și partial în cazul supelor.

 

Staropramen, berea născută în centrul Pragăi în 1869, a lansat provocări delicioase celor care vor să își arate talentul de chef, pregătind rețete noi, rapide, în fiecare săptămână, care abia așteaptă să fie savurate alături de o bere pragheză pe măsură. 

 

Provocarea săptămânii este: Păstrăv afumat și cremă de hrean și îți poate aduce un set complet de picnic sau coșuri pline cu bunătăți, totul alături de Staropramen.


Fii chef în pauză!