Iata cateva motive pentru care ar trebui sa renunti la consumul de zahar:

1. Nu contine nutrimente

Zaharul alb, rafinat sau zaharoza, nu este un aliment, deoarece se obtine printr-un proces industrial, in urma caruia sunt extrase sarurile minerale si oligoelemente naturale din trestia de zahar. De fapt, numerosi nutritionisti, printre care si Luisa Martin Rueda, autoarea cartii “Vivir sin azucar” considera ca zaharul este doar o substanta chimica care nu ofera niciun nutriment organismului.

2. Contine multe calorii

Organismul uman are nevoie de glucoza, care este obtinuta dupa ce carbohidratii pe care ii ingeram au fost digerati, insa atunci cand consumam in exces carbohidrati procesul de digestie se va realiza mai greu. Astfel,  zaharul sau dulciurile pe care le consumam vor ramane in corp sub forma de grasimi si se va depune pe abdomen, coapse etc.

3. Afecteaza origanismul

Luisa Martin Rueda, autoarea cartii “Vivir sin azucar”, sustine ca zaharul rafinat  absoarbe din organism vitamine de tip B, calciu si diverse substante vitale care ajuta la functionarea optima a metabolismului. De asemenea, a fost dovedit faptul ca persoanele care consuma mult zahar au o alimentatie deficitara si nu ii ofera organismului nutrimentele necesare. Consumul excesiv de zahar determina efecte fiziologice negative si  in aparatul locomotor, in sensul ca absoarbe calciul din oase, in timp ce sistemul nervos este stimulat excesiv

4. Incetineste metabolismul

Procesul de demineralizare, dar si pierderile de vitamine diminueaza capacitatea de absorbtie a nutrimentelor, fapt ce produce o incetinire a metabolismui care este resimtita prin lipsa de energie, caderea parului, probleme digestive si chiar depresie.

5. Iti afecteaza frumusetea

Conform specialistilor, consumul excesiv de zahar deterioreaza colagenul, accelerand astfel imbatranirea tesuturilor. In urma procesului denumit glicoliza, excesul de glucoza prezent in organism se transforma in colagen, care ulterior devine mai rigid, provocand efectul de “lasare” al pielii. In plus, consumul exagerat de zahar iti poate provoca carii, dar si alte probleme dentare.