Ingrediente:

4 oua mari de gaina

1 cana de crema de ciocolata si alune de padure

 

Mod de preparare:

  1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Pregateste tava cu hartie de copt, inclusiv pe cele doua laterale mari.
  3. Bate ouale cu ajutorul unui mixer aproximativ 10 minute, pornind de la o viteza mica si ajustand-o treptat pana la viteza cea mai mare. Ouale trebuie sa isi dubleze volumul (cel putin), sa capete o culoare foarte deschisa si un aspect de spuma.
  4. Incalzeste crema de ciocolata si alune de padure (la microunde sau la bain-marie) astfel incat sa fie foarte cremoasa si cat mai usor de incorporat.
  5. Porneste mixerul la viteza mica si amesteca ouale. In acest timp, adauga treptat cate o lingura de crema de ciocolata. Incorporeaza incet fiecare lingura de crema adaugata pana obtii o compozitie omogena.
  6. La final, amesteca totul cu o spatula de silicon pentru a te asigura ca toata crema s-a incorporat corect.
  7. Toarna compozitia in tava si asigura-te ca s-a distribuit uniform.
  8. Coace compozitia 25-30 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii (infigi scobitoarea in mijlocul prajiturii, iar aceasta iese curata).
  9. Lasa prajitura sa se raceasca cel putin 45 de minute/o ora. Daca te vei grabi sa o tai imediat, aceasta nu va ramane ferma si se va rupe in bucati neuniforme. Merita sa ai rabdare!

Pofta buna!