Miercuri 30 octombrie bucurestenii si nu numai sunt asteptati sa savureze bucate traditionale turcesti, un bufet creativ cu poveste de bucate: "Un voiaj dupa miresme in Kebab Bazar, la taifas cu Halal Kebab tratat de foame, potopul de ardei iuti si solul de pace Ayran"

Iata o selectie din Signature Meniu Fata Care Gateste Cu Flori-
organizat in stil bufet "food all-inclusive 12 bucate".
UN KEBAB NUMIT DORINTA | CREVETI INVELITI IN KATAIF | MUHAMARA | CORBA DE LINTE | MIDYE DOLMA |
SALATA BERECHET | DESERT SULEYMAN MAGNIFICUL

Pret unic: 65 lei/persoana (gratuit pentru copii sub 7ani, 50% pentru copii 7-12 ani). Meniul este stil-bufet cu 12 bucate si include un welcome drink.

Participarea la eveniment se face exclusiv pe baza de rezervari: 0721-984.782, 0758-105.344.
Program: Muzica turceasca. Se premiaza participantii care vin in tinute cu specific turcesti, tataresti, orientale.

Iata si povestea mea, povestea Seara de bucate TURCIA: Bazar Kebab in Stramtoarea Bosfor:
“In seara aceasta de miercuri va ploua cu mirodenii, arome si flori. Dupa o vizita in bazar, kebab-ul se va numi Dorinta. Eu ma voi afla la granita dintre doua Turcii, una moderna si cea traditionala.
Midiile le voi umple traditional cu orez dar si cu fructe uscate (Midye Dolma) si vor sfaraii ca pe malul Bosforului. Crevetii inveliti in kataif vor plonja in sos Muhamara, cu nuca si pasta de ardei iute turcesc. (Muhammara ustune Kadayifli Karides). Semn ca Estul Turciei a intalnit Vestul la tine in farfurie.

Nu ai cum sa nu fi un mosafir fidel si sa vii pana la Stambul fara sa iti iasa in cale un potop de ardei iuti. Vei devenii prieten cu corba de linte rosie turceasca, servita in dovleac. Dulce de iute, fierbinte, menita sa activeze pasiunea.

Kebab-ul va fi cel care imi va sopti inca de la intrare vorbe dulci.
Stam putin la taifas, ne targuim si apoi incepem calatoria prin Bazarul cu Kebab:
Kağıt Kebabı- un Kebab ‘en-papillote’, cu faima in Hatay; Parmak Kebabı- in traducere libera, kebab de-un deget, Ali Nazik- Fıstıklı Kebab. Ei, pe-acest kebab cu fistic l-am numit ‘Dorinta’. Asa l-am cucerit pe Suleyman Magnificul.;-) Spre deliciul meu, pe amandoi ne va zapaci o salata de ceapa cu sumac si ne va impaca o salata de patrunjel stropita cu lamaie berechet. Verde, proaspat, intreg. Ayranul, uneori tovaras de sabie cu ardeiul iute verde, va fi servit rece. Asa, ca un sol de pace, se va asigura ca noi doi vom trai in armonie.
Desertul din seara de Halloween este un desert misterios ce ma va purta catre o alta destinatie.
Am sa-l divulg intr-un final. Doar am devenit Sultana favorita!”

Seara de Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori este un eveniment-concept si are loc la Marshal Garden 5*, Calea Dorobantilor nr. 50B, etaj 6- Restaurant Danieli.