Cand m-am hotarat sa fac o seara de bucate “New York, New York” am stiut: meniul Rista *de bucate va fi unul inspirat din vizitele mele in orasul onoric al lui Scorsese. Un du-te vino la care am fost supusa ani in sir... Pe strazile orasului care nu doarme niciodata mi-a fost dat sa intalnesc oameni, caractere puternice, oameni frumosi.

Orasul acesta este despre oameni...

Am dat drumul la muzica, am prins ritm si aripi si brusc, dintr-odata, mi s-a taiat filmul....

.....

In anii prohibitiei obisnuiam sa ma-nvart prin cercurile de bogati. Asa am ajuns sa-l cunosc pe Gatsby, la petrecerea la care lumea venea ca-n parcul de distractii. Eu si acum imi amintesc de inconfundabilul lui automobil galben...si de-abia astept sa-l revad in mai 2013.

De mai multe ori i-am intalnit pe Jimmy si pe Francine. Erau indragostiti nebuneste unul de celalalt dar nu erau capabili sa traiasca impreuna. Sa fi fost prin ’40? Dupa razboi sigur!.. Ma tulbura si acum sunetul de saxofon, atunci cand mi se mai intampla sa mi se spulbere vise. Stiu: “But the World Goes Round”.

Multi ani mai tarziu, am intalnit-o pe Violet. Dansa pe bar! Era un bar, nu oricare, in care nu se bea apa. De-ndrazneai sa poftesti la asa ceva, un furtun cu apa tasnea direct spre tine si te facea ud leoarca. Eu, din fericire, nu am patit-o. Norocul meu ca beau Pepsi. Altii in schimb au simtit-o pe pielea lor. Pana s-au invatat. 

A trai intr-un oras mare te ‘obliga’ sa respecti toate regulile jocului..

“Can’t Fight the Moonlight” iti spune ceva?...

Dupa ce-am intalnit-o pe Miranda, m-am pierdut ca o provinciala pe strazile numerotate consecutiv cautand unda verde a intersectiilor. Cautam recunoastere pentru o munca in care ma implicasem din tot sufletul. De fapt cautam libertatea...  de sine. Simteam ca multe lucruri nu imi mai apartin, dar stiam sa fac distinctia dintre un Dolce si un Gabbana ;-). Reflectoarele, atatea firme luminoase pe care le-ntalneam peste tot ma tineau in priza,  de parca vroiau sa ma nauceasca de tot. Totusi in fata zgarie-norilor m-a trezit acel sentiment ca sunt atat de mica.

Jurnalul lui Carrie m-a facut sa rad, sa plang, mi-a transmis acel New York ‘state of mind’. Le-am indragit din prima pe Samantha, Miranda, Carrie si pe Charlotte. Timp de sase ani le-am intalnit in atatea locuri, in special in Manhattan. As putea spune ca m-au invatat Totul despre... despre acest oras bineinteles ;-)

Pana la urma Matrix mi-a aratat cat sunt de superficiala. Cu gandul la aceeasi mancare la toate mesele pe zi, bucuria inteleg ca vine in mod paradoxal din realitatea falsa. 

......

Intr-un exercitiu de sinceritate iti spun acum ca nu am fost niciodata in New York. De fapt am fost... altfel cum i-as fi intalnit pe toti acestia despre care tocmai am pomenit...?! Cand ti-am spus la-nceput ca mi s-a taiat filmul...despre asta era vorba. Eram in fotoliu, cufundata intr-o realitate... cu un carton cu popcorn in mana, cu un hot-dog luat de la supermarket in farfurie, cu un Bloddy Marry in pahar.

Cu acest New York, New York 'State of mind' am creat meniul Bucate Unicate din seara New York, New York!

Inspirat nu din filme, ci din oamenii care mi-au fost dat sa-i intalnesc…Avem cunostinte comune, zici?... 

Meniu Seara New York, New York

1. Off Broadway Bloody Mary Cream with Shrimp and Coyote Ugly Wasabi Egg

2. Sex and the City Lollipop 

3. Devil’s Purse with Cheese

4. New York Party Primavera Terrine

5. Big Apple Well-come Appetizer

6. Fusilli a la Vodka Matrix Salad 

7. New York Turkey with Rose Petals Jam and Baby Corn

8.  Great Gatsby’s Sushi Cake

9. New York, New York Cheesecake 

10. Surprise Desert with Pepsi


Miercuri, 23 ianuarie 2013, orele 19:00

Rezervari: 0721 102 101 (locuri limitate)

Pretul unui meniu complet este 48 lei si include un welcome drink oferit de Freixenet

Claudia Romana Rista: Rista de bucate