Ziggy Marley, unul din fii legendarului Bob Marley a participat in weekend la Festivalul SoBe de mancare si vin din Miami. Nu doar ca sa cante, insa. El are propria gama de ulei de cocos si seminte de canepa si este un sustinator de seama al stilului de viata organic. Ba chiar viseaza sa-si deschida un restaurant in LA. El a acordat un interviu pentru Zagat.com in care a vorbit despre tot ce inseamna un stil de viata sanatos.

Abia cand s-a mutat in Statele Unite si-a dat seama cat de sanatos era stilul de viata cu care a crescut in Jamaica. Pus fata in fata cu produse modificate genetic sau importate, Ziggy a devenit un militant pentru o alimentatie cat mai sanatoasa.

„Am crescut in Jamaica si mancarea era foarte importanta acolo. Inainte sa vin in America, mancam doar ce era de sezon si produs local. Aici am ramas socat de stilul alimentar al oamenilor”, a declarat artistul.

Pentru ca in America este mult mai greu sa mananci sanatos, Ziggy considera ca oamenii trebuie sa-si indrepte din nou atentia asupra produselor care cresc langa ei.
„Este important sa sustinem ideea unei alimentatii locale, care ne este data de ecosistemul in care traim. Mancarea este mult prea importanta pentru bunastarea noastra incat trebuie sa fim foarte echilibrati. Chiar daca un mar este sanatos, daca el este aduc de la 100.000 de kilometri departare, nu mai are vitamine.”

Intrebat ce aliment din tara lui natala ar merita mai multa atentie din parte americanilor, Ziggy a raspuns semintele de canepa :„Semintele de canepa sunt subestimate. Cred ca ar fi o solutie excelenta nu doar pentru americani, ci si pentru oamenii din tarile foarte sarace, unde nutritia este o problema. Semintele de canepa au niste proprietati nutritive exceptionale. Asa ca, in loc sa trimitem lapte praf cu avionul in tarile sarace, am putea ajuta oamenii sa-si cultive singuri seminte de canepa si le-ar fi mult mai bine.” Sau „everything is gonna be alright”, cum ar fi zis tatal sau, Bob Marley.