Ciocolatierii belgieni sunt faimosi in toata lumea, dar serviciul national de posta - Bpost - va deveni si mai faimos acum pentru ca planuieste sa scoata pe piata aceste timbre speciale, care vor elibera gustul bun al ciocolatei atunci cand sunt linse.

Au fost create prin colaborarea mai multor specialisti din Belgia, Germania, Elvetia si Olanda, iar aroma folosita este cea de ciocolata neagra. Seria va cuprinde 5 timbre care vor reprezenta ciocolata in mai multe forme: praline, crema de ciocolata, tableta de ciocolata, fulgi de ciocolata sau ciocolata bruta.

Timbrele vor fi scoase la vanzare pe 25 martie in Mechelen si Bruxelles, dar si pe siteul oficial al Bpost. Intreaga serie ca costa 6.20 Euro.

Oficiul Postal National din Belgia intentioneaza sa emita si alte serii de timbre speciale. Pentru ca in 2013, serviciul national de meteorologie va implini 100 de ani, Bpost va face 5 timbre cu cerneala sensibila la caldura, care se va activa in momnentul in care e atinsa cu mana si va dezvalui un desen ascuns.

Surse: The Telegraph si BBC