"Dupa un tur complet al Muzeului Vaticanului, am hotarat sa ne odihnim la o terasa in apropiere de Piazza San Pietro. Am comandat cannoli sicilieni si apa plata si ne-am dat seama ca cea care ne servea era romanca. Am laudat delicatesa italiana la finalul mesei si am aflat ca sora chelneritei era bucatareasa, asa ca i-am cerut reteta. :) Iar acum, ajunge si la voi!", ne-a spus Oana.

Reteta Cannoli

Ingrediente: 240g faina+ 60g pudra de migdale+ 2 linguri de vin Marsala sau Porto+ 2 oua+ 2 albusuri + 100g unt/untura de porc+ 200g migdale tocate grosier+ 1 lingura de zahar+ 400g ricotta+ 100g frisca+ un praf de sare

Preparare:
Aluatul se framanta din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin si se infasoara in folie de plastic, apoi  se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire (1.5-2mm), apoi se taie discuri rotunde (8cm diamentrul).
Bucatile de aluat in forma de elipsa se infasoara in jurul formelor de cannoli, se ung cu albus si se presar cu migdale si se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.

Se lasa din nou la racit si se desfac de pe forma, cu atentie.
Apoi, ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) pt a obtine crema.

In final le putem orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.

Pofta Buna,
Oana Tache