Bols Around the World, cea mai prestigioasa competitie de bartending din lume, si-a desemnat semifinalistii, in urma celei mai numeroase participari de pana acum. Aflat la a saptea editie, Bols Around the World este concursul care isi propune sa identifice cei mai talentati barmani din 66 de tari si care va culmina cu Marea Finala ce va fi organizata la Amsterdam pe 7 mai, unde cel mai bun barman va fi desemnat Bols Bartending World Champion 2013.

In acest an, juriul condus de reprezentantii The Bols Bartending Academy a fost impresionat de nivelul inalt de creativitate si originalitate al participantilor din orase recunoscute in materie de cocktail-uri, cum sunt Londra si New York, dar si de restul participantilor din cele 66 de tari.

Din totalul de concurenti, numai 20 de barmani din toata lumea au reusit sa se califice in semifinala de la Amsterdam ce va avea loc pe 1 mai, in urma careia doar 12 vor avea sansa sa acceada in Marea Finala din 7 mai pentru ravnitul loc intai. Pentru selectia celor 20 de semifinalisti, 16 regiuni din intreaga lume si-au desemnat castigatorii zonali. Ceilalti 4 concurenti provin din randurile a peste 500 de tineri barmani, dintre care Bols Bartending Academy a facut selectia.

Pana acum, numele a 18 semifinalisti au fost facute publice, dupa ce acestia au fost pusi la incercare la trei probe dificile incepand cu 1 decembrie 2012. Printre semifinalistii nominalizati se numara 14 castigatori regionali, care vor concura in Amsterdam pentru a fi unul dintre cei 11 finalisti, si 4 tinere talente (Young Talents). Dintre tinerele talente doar unul are sansa sa acceada in finala alaturi de cei 11 barmani experimentati. Tanarul barman finalist va beneficia de training suplimentar din partea Bols Bartending Academy pentru a putea concura la acelasi nivel de expertiza cu ceilalti 11 barmani.

Alexandru Tudor, semifinalist in acest an la Bols Around the World, este primul roman calificat in aceasta etapa a competitiei si, practic, cel mai bun barman in 2013 din Europa de Est. Alexandru Tudor este parte a echipei Barmania.

"Acest concurs este foarte important pentru mine, este rezultatul muncii mele de pana acum. Este o implinire personala, in primul rand, si cel mai mult ma entuziasmeaza, dincolo de mediatizarea intensa a competitiei, probele care vor fi in Olanda si pentru care ma pregatesc intens pentru ca voi concura cu cei mai buni din domeniu", marturiseste el. 

Noi ii tinem pumnii :)