Juratii au avut din nou parte de spectacol oferit de concurenti foarte diferiti. Laura Arnold, o scenarista care a venit la preselectie insotita de sotul sau taiwanez, mai tanar decat ea, a reusit sa impresioneze cu un preparat exotic si neasteptat: barca de andiva belgiana cu mango chutney si piept de pui afumat in ceai verde.

Cu o cultura gastronomica hranita de numeroasele vizite in toate colturile lumii, Laura a demonstrat ca stie sa jongleze cu ingrediente exotice si ca stapaneste foarte bine arta detaliilor culinare sofisticate. In fata juratilor a ajuns si partenerul Laurei, astfel ca acesta a putut participa la bucuria acesteia de a primi sortul “MasterChef” si laudele juratilor. “Sunt gelos ca sotul tau mananca in fiecare zi o astfel de mancare”, i-a spus Chef Dumitrescu. “Iar eu sunt surprins”, a adaugat Chef Scarlatescu.

Victor Nemes, un bucurestean de 35 de ani de profesie pilot si instructor moto defensiv a demonstrat in fata juratilor ca motoarele si masinile se asorteaza bine cu bucataria. Acesta a pregatit o farfurie de paste homemade cu chilli si creveti, care i-a adus laudele juratilor. Casatorit si tata a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proiecte sociale, Victor a mizat pe un preparat simplu, dar delicios, care a incantat din plin papilele gustative ale celor trei maestri ai bucatariei. “In sezonul intai am mai mancat niste paste asa de bune”, i-a spus Catalin Scarlatescu, “pana acum in sezonul asta nu am reusit sa dau de fructe de mare facute in felul in care le-ai facut tu. Imi place mancarea ta. Un mare da.”

Cristian Lucaci a mizat pe tartar de somon pe pat de avocado si a facut fata stresului cu o logoree de neoprit: a vorbit incotinuu, a uitat cum sa se adreseze juratilor, s-a lasat coplesit de emotii, insa a obtinut la final un sort. “In mod ironic, nu sunt vorbaret”, a recunoscut Cristi, starnind rasul tuturor.

O nota exotica a adus marti seara la “MasterChef” si Alain Salvador, un camerunez de 27 de ani care lucreaza intr-un magazin de decoratiuni si arta africana. Alain a mizat pe tartar de legume cu lamaie, organe de pui si ou ochi. “Aproape ca uitasem cum e sa mananci pipote si inimi de pui”, l-a laudat Scarlatescu.

Aida Parascan, venita din Italia, l-a cucerit de-a dreptul pe chef Florin cu un tiramisu de portocale, pentru care a gatit chiar ea piscoturile. “Dumneavoastra ati facut piscoturile, sunteti sigura?”, a intrebat-o Florin in repetate randuri, nevenindu-i parca sa creada. “Doamna, sunt perfecte. Sunt mai bune decat cele din comert”, a conchis acesta, inmanandu-i sortul.

Si un macelar, Gabriel Cerguta, si-a incercat norocul marti seara la “MasterChef” si a aratat cat de talentat este nu doar in macelarie, ci si in bucatarie si a reusit sa ia sortul mizand pe sapca sa norocoasa si pe platingul de paste cu fructe de mare si sparanghel.

Maria Pop, o tanara mamica de gemeni, cu o poveste de viata impresionanta, a reusit sa obtina sortul tot cu un desert care s-a dovedit a fi pe placul juratilor: blat pufos cu crema de pepene galben, banane si coacaze, o reteta pe care a recunoscut ca a improvizat-o.

Andreea Tereza Prelipcean le-a oferit juratilor marti seara un moment colorat de dans la cratita. Pasionata de gatit, dar si de muzica si cluburi, aceasta a tinut sa le arate chefilor ca gatitul poate fi distractiv pe muzica si miscari de club. Si daca dansul sau nu i-a impresionat pe jurati, platingul de tagliatele bolognese i-a adus acesteia un sort si intrarea in etapa urmatoare. 

Lucian Morteanu a venit decis sa cucerasca “MasterChef” cu un plating de bucatarie moleculara: Panang gai – pui cu lemongrass. Juratii nu au fost convinsi, astfel ca l-au supus unei probe in direct: sa gateasca pe loc un ou ochi ca la carte. “Ca sa ajungi sa faci bucatarie moleculara, iti trebuie multi ani de practica” l-a sfatuit Catalin Scarlatescu. A primit insa sortul pentru curaj si pentru ca a reusit sa le straneasca juratilor curiozitatea. 

Un persoanj efervescent, care aminteste de celebrul personaj de film Nea Marin, si-a facut aparitia in fata juratilor cu un preparat inedit, piept de rata cu fructe si sos picant si salata de sezon. Ioan Dita i-a cucerit pe cei trei chefi nu doar cu exuberanta sa, ci si cu un cos cu praz si vin, care a completat decorul.

O unguroaica talentata a plecat si ea acasa cu sortul “MasterChef” dupa ce juriul a gustat din preparatul sau neasteptat: gat de gasca umplut cu ciuperci si garnitura de varza rosie. Aniko Zanc a primit laude din partea chefilor: “N-am mancat niciodata gat de gasca umplut. Pentru mine este spectaculos”, a recunoscut Chef Florin Dumitrescu. 

In caz ca ati ratat emisiunea, o gastiti pe Voyo.ro. Iar tot pe Foodstory.ro gasiti 5 retete care au impresionat in prima editie MasterChef.