Branza Cheddar, un strat de branza cu mucegai si o roata intreaga de cascaval afumat garnisit cu felii de Brie si cateva boabe de struguri. Nu vorbim de pregatirea unui aperitiv select, ci de felul in care se succed straturile intr-un tort de branza. Primite cu reticenta in 2004, la prima lor aparitie pe la nunti, torturile din branza au prins la tinerii insuratei, astfel ca tot mai multi le cer cu insitenta pentru a-si surprinde oaspetii.

Un trend cu miros patrunzator

Nuntile se schimba de cateva decenii. Mai intai am adoptat meniuri mai rafinate, in locul sarmalutelor, apoi ne-a placut si fantana de ciocolata cu fructe proaspete, si am acceptat deserturi tot mai sofisticate decorate cu flori naturale sau panglici din matase. Dar tortul miresei, ramane...tortul miresei, cu fisca din belsug. Tenditele arata, insa, ca ne pregatim de noi schimbari in meniul de nunta.

Tot mai multe cupluri din Marea Britanie si din Statele Unite renunta la dulcegariile de la final pentru torturile din specialitati de branza. Din 2006 incoace industria de profil a prins avant asa ca numai in Regatul Unit sunt acum cateva zeci de fime care ofera acest desert inedit.

Cum arata tortul din branza?

Intotdeauna se va tine cont de dorintele mirilor si gusturile lor in materie de branzeturi. Tortul poate incorpora cateva din specialitatile alese, grupate pe regiuni ale lumii unde cuplul s-a cunoscut, a fost in vacanta sau locurile natale. Un tort din branza nu arata altfel decat un tort de nunta obisnuit. Va fi chiar mai usor sa il inalti in etaje folosind roti de branza sau cascaval.

Decorurile sunt, insa, cele care dau savoare. Se pot alege fructe de padure, struguri, clementine, masline, biscuiti, nuci sau migdale. Toate branzeturile pot fi folosite pentru acest desert. Sunt preferate insa, branzeturile Cheddar, Brie, Camembert, cele cu diferite arome sau condimente, branzeturile cu nuci sau cele cu fructe incorporate in ele. Orice este posibil cand alternezi texturi moi si cremoase cu unele dure si aromate!

De ce sa alegi un tort neobisnuit pentru nunta ta?

Daca te-ai gandit deja la o nunta care sa lase pe toata lumea cascata, atunci trebuie sa iei in considerare si aceasta optiune. Alege torturile din branza daca:

  • Vrei sa inlocuiesti desertul dulce cu unul plin de savoare pe care nimeni nu-l va uita.
  • Vrei sa impresionezi cu un tort frumos. Pentru torturile de branza ia sansa sa alegi sunte de variante de decoratiuni : de la frunze pana la fulgi sau margele. Nu se vor murdari de frisca si crema ca in cazul torturilor traditionale
  • Vrei un fel de mancare unic, in care fiecare invitat va gasi o bucatica de placere.

Credeai ca torturile de nunta din branza sunt bizare? Mai exista si alte variante care ar putea fi subiectul de discutie al cunoscutilor pentru multe luni dupa nunta: torturi din sushi sau torturi din vata de zahar.