Alexandru Petricean

“Cheia succesului unui preparat nu este sa combini cat mai multe ingrediente, spune tanarul bucatar, care este mai degraba adeptul lucrurilor simple. Motto-ul lui in bucatarie este "Less is more" si prin asta nu se refera la portia din farfurie, ci la mixul de ingrediente. “Nu trebuie neaparat sa folosesti o duzina de ingrediente ca sa creezi ceva spectaculos. Sunt de ajuns doar cinci si poti obtine ceva minunat. E greu ca lumea sa inteleaga asta, insa voi face eu in asa fel incat sa inteleaga!”, isi propune el cu multa ambitie.

“Atunci cand te implici 100% si iti doresti atat de mult incat sa iti dedici si noptile, perseverezi catre evolutie si vei reusi. Totul este posibil! In nici un an, eu am ajuns bucatar, desi eram economist. Iubesc viata si oportunitatile care ti se ivesc! Profitati de fiecare sansa!”.


Bogdan Alexandrescu

Lucreaza cu pasiune, imaginatie, seriozitate, isi trateaza ingredientele si meseria cu respect si ii sfatuieste pe toti cei care vor sa faca din „bucatareala” mai mult decat un hobby, sa nu creada ca visul e de neatins „pentru ca, de multe ori, e chiar dupa colt. Si nu uita de cel mai important ingredient: sufletul, singurul condiment pe care poti sa il folosesti in cantitate nelimitata.”


Mehrzad Moghazehi 

In bucatarie are acelasi motto ca si in viata: “Traieste-ti viata intelept, bucura-te de lucrurile marunte, fa totul cu dragoste si daruire si cu siguranta vei avea succes in tot ceea ce faci!”. 

Pentru toti cei care sunt la inceput de drum si isi doresc o cariera de bucatar, Mehrzad are acelasi sfat: “Sa riste cateodata si sa faca ce le spune inima. Sa faca pasi cu mult curaj, sa incerce, sa experimenteze totul, sa munceasca mult ca sa ajunga la ce isi doresc! Sa fie deschisi la nou si la invatatura si de la mic, si de la mare! Nimic nu e usor pe lumea asta, dar daca iti doresti cu adevarat, cu putin noroc vei reusi!”.


Sidia Sissoko

Pe cei care sunt la inceput de drum in ale bucatariei ii sfatuieste sa verifice mai intai daca motivatia lor principala este pasiunea. “Daca nu e asa, le spun sa se lase pagubasi. Iar daca pasiunea lor este autentica, atunci sa isi urmeze instinctul, sa studieze incepand cu bucataria clasica si sa nu faca niciun fel de compromis. Urez multa bafta si ii incurajez pe toti cei care isi doresc sincer sa porneasca pe acest drum. Cred ca in Romania este nevoie de un suflu nou in acest domeniu”, crede el.