Sarbatoarea Gustului s-a desfasurat in 8 loctatii din Bucuresti si 4 orase din tara, in Cluj, Sibiu, Oradea, Tg Jiu, pornind din data de 24 septembrie si derulandu-se si pe parcursul lunii octombrie, avand loc astfel numeroase intalniri intre elevii claselor primare, liceeni, parinti si Chefi VIP invitati din Franta si Chefi VIP locali in cadrul unor ateliere culinare pline de cunostinte noi.

Participantii au primit diplome cu autograful Chefilor Sarbatorii Gustului, o brosura pedagogica cu exercitii si 10 gesturi anti-risipa alimentara si bonete de bucatar semnate de fiecare din cei 16 Chefi care conduc bucatariile presedintiilor si caselor regale din lumea intreaga.

Startul turneului educational al festivalului Sarbatoarea Gustului l-a dat Chef Frederic Jaunault, invitat special din Franta, la care au participat ca de fiecare data, asa cum cere traditia, Scoala Centrala si colegiul economic Viilor.

In atelierul educational Chef Frederic Jaunault, Daniel Dobre si Patrick-Pierre Pettenuzzo le-au impartasit elevilor pasiunea lor pentru meseria de bucatar.

De asemenea, Frederic Jaunault, fiind campion mondial in carving (sculptura in fructe si legume) si fondatorul la nivel international al Academiei de Fructe si Legume le-a realizat elevilor diverse sculpturi in fructe si legume intruchipand diverse animale si personaje din desene animate.

In acest turneu de ateliere educationale Sarbatoarea Gustului impartaseste valorile gustului, promoveaza meseriile din sectorul alimentatiei, incurajeaza si indruma spre un comportament alimentar echilibrat si diversificat in scopul insusirii unui stil de viata sanatos si eco-responsabil.

Chefi care s-au implicat in educatia gustului:

  • Frederic Jaunault, Chef si Meilleur Ouvrier de France Primeur 2011 si fondatorul Academiei de Fructe si Legume.
  • Samuel Le Torriellec, Executive Chef la Restaurantele l’Atelier, Loft, El Capitan ~ Bucuresti.
  • Patrick-Pierre Pettenuzzo, Chef Coordonator Club de Chef Sarbatoarea Gustului
  • Bogdan Roman, finalist MasterChef, Chef Pizzeiea Vinici si Chef consultant ~ Sibiu
  • Bogdan Alexandrescu, finalist MasterChef, Foodstylist & Private Chef de Cuisine ~ Bucuresti
  • Alex Hora, finalist locul 2 MasterChef ~ Chef la Bistro Hai La Tinu ~ Negreni, Cluj
  • Ion Radu - Chef la La Kostas Taverna - Bucuresti
  • Viorela Dumitrana, Chef la restaurant Casa Greceasca Ellinikon ~ Bucuresti
  • Marie Carels, Maestru Ciocolatier Chocolaterie Carelsco ~ Tg Jiu
  • Daniel Van der Veken, membru al Fédération Française de Cuisine si Executive Chef la Hôtel Golden House ~ Craiova
  • Cristina Balan ~ Redactor Chef la Revista Retete ~ Bucataria de Azi ~ Bucuresti
  • Stefan Daniel Popescu ~ Executive Chef la restaurantul Barbizon si Pullman Hotel ~ Bucuresti
  • Sara Alexander ~ Chef la restaurant LAtelier ~ Bucuresti
  • Samuiel Rus ~ Chef la restaurant To Chefs ~ Oradea

Iata si cateva dintre retetele pe care chefii le-au recomandat tinerilor: