1. Paleta pentru paste
"Cred ca este inutil sa ai o ustensila speciala pentru inlaturarea pastelor din apa. Clestii sunt suficienti. Orice alta paleta mananca timp si ingreuneaza” - Sarah Grueneberg, restaurant Monteverde din Chicago.

2. Separator de oua
"Nimeni nu are nevoie de un separator pentru albusuri si galbenusuri. E mult mai usor sa-ti folosesti pur si simplu mainile" - Daniel Holzman, The Meatball Shop, New York

3. Manusi de protectie termica
"Niciun chef nu foloseste astfel de manusi. Fie de ardem degetele, fie folosim un prosop de bucatarie. Manusile sunt doar niste acumulatori de bacterii" - Andrew Gruel, Slapfish, California

4. Storcator manual de citrice
"Desi consider ca sunt colorate si dragute, nu sunt deloc utile. Taie pur si simplu fructele in doua si apoi invarte o furculita in fiecare jumatate. Vei stoarce foarte usor fructele” - Cynthia Kallile, The Meatloaf Bakery (Chicago)

5. Portionator de paste
“Nimeni nu foloseste un astfel de instrument. Nu este greu sa te uiti la ele si sa estimezi de cate paste ai nevoie” - Tony Mantuano, Spiaggia

6. Peeler in stil american
"Este cea mai proasta ustensila de bucatarie, desi este cea mai utilizata. Bucatarii profesionisti folosesc peeler in forma de Y" - Erik Niel, Easy Bistro & Bar, Tenn

7. Presa pentru usturoi
“Aparent toata lumea o are acasa, insa exista doua alte metode foarte simple de a-l zdrobi. In primul rand, pune usturoiul intr-un bol mic (sau mojar cu pistil), adauga putina sare si zdrobeste-l cu coada unui cutit. Cea de-a doua metoda foloseste lama unui cutit de bucatar si un tocator. Pune cateii de usturoi pe tocator si impinge-i cu lama. Putina sare ajuta.” - Cynthia Kallile, The Meatloaf Bakery, Chicago

Vezi mai multe pe dailymeal.com!