Noul sezon “MasterChef” a debutat marti seara la Pro Tv cu valuri de emotie pentru concurenti, multe zambete, momente amuzante, dar si emotii de nedescris, care i-au lasat pe unii fara cuvinte, si critici dure din partea juratilor.

Dorin Stan: Prajitura cu bulion
De departe momentul serii a fost aparitia in platoul “MasterChef” a lui Dorin Stan, un tehnician din Stefanesti in varsta de 46 de ani, care i-a cucerit realmente pe cei trei jurati cu un preparat  simplu, dar cu poveste si realizat corect: prajitura cu bulion. Desi la prima vedere juratii au fost reticenti, imediat ce au gustat din desertul atent gatit al lui Dorin si i-au vazut atitudinea si energia pozitive, au fost convinsi. Chef Florin i-a marturisit ca in acea seara el nu numai ca a primit un desert realizat ca la carte, ci si o lectie de viata.

“Eu am vrut sa ma fac bucatar, dar tatal meu nu m-a lasat. A zis ca are un singur baiat si ala trebuie sa fie mecanic”. Dar pana la urma am ajuns tot bucatar, ca asta imi place mie”, a spus Dorin Stan la preselectii.

Maria Dinu: Placinta cu manatarci si carne de pui
"Sper sa le smulg un zambet, sa vad ca sunt oameni, nu caini fiorosi", a spus ea la inceput. Din fericire, a reusita sa obtina nu doar un zambet de la cei trei jurati, ci si sortul MasterChef.

Cristian Sorop: Rulou din caramel cu suc de rodii si seminte de susan
Are 49 de ani si este de profesie peisagist, adica se ocupa cu proiectarea, amenajarea si intretinerea de gradini. La MasterChef, Cristian Sorop, a pictat cu sosul de rodie si i-a impresionat pe cei trei jurati. “Este o reteta atat de simpla, ca mi-e ciuda ca nu am facut-o si eu pana acum. Este dumnezeiasca”, i-a spus Chef Florin. “Un mare da si din partea mea”, i-a spus si Chef Sorin.

Cornelia Chaumont: Rulou de curcan à la provençale
Psihoterapeut de profesie si bucatar de pasiune, Cornelia Chaumont a castigat sortul MasterChef cu meniul ei inspirat din bucataria frantuzeasca. Lista completa a ingredientelor si modul de preparare, mai jos.

Rares Calota: Portofel din piept de pui
Si-a descoperit pasiunea pentru gatit cand a tinut o cura de slabire. Acum, este convins ca bucataria este locul in care trebuie sa-si petreaca timpul. "Am venit la MasterChef pentru ca sunt urmatorul MasterChef", le-a spus el chefilor. Din fericire, atitudinea lui, dar si preparatul gatit, i-a convins pe acesti sa-i dea sortul. Reteta completa o gasesti mai jos.

Marti seara juratii nu au fost insa numai lapte si miere, astfel ca multe dintre farfuriile ajunse in fata lor au sfarsit la cosul de gunoi. “Va multumesc ca ati fost prezenta la acest concurs, sper sa nu ne mai vedem niciodata”, i-a spus Florin unei concurente care, desi foarte sigura pe sine ca va obtine sortul, a plecat acasa fara el pentru ca platingul ei cu peste nu s-a ridicat la nivelul competitiei. Nu de putine ori s-a intamplat ca juratii nici macar sa nu poata gusta din anumite preparate, care au ajuns fara drept de apel direct in cosul de gunoi. “E comestibil? Iti place”, l-a certat Catalin pe un alt pretendent la sortul “MasterChef”. “Lasa-te de gatit, nu ai nici cel mai mic talent”, i-a spus dur Sorin altuia.

Martea viitoare de la 20.30 “MasterChef” vine la Pro Tv cu inca o portie de preselectii, condimentate cu aprecieri, dar si critici si momente spectaculoase.