Deschiderea Pizza Brain este programata la finalul acesti primaveri, iar unul din patronii acestei pizzeri va expune aici colectia sa de obiecte care au legatura cu pizza. De altfel, colectia lui Brian Dwyer este inregistrata in Cartea Recordurilor, asa ca nu vor fi putini aceia care vor vrea sa o vada de aproape.

Ideea a pornit pe vremea cand Brian era in colegiu si cauta mai multe viniluri cu imagini sau titluri despre pizza pentru a-si decora studioul de inregistrari. In mai 2010, impreuna cu prietenii lui, s-a gandit sa faca o expozitie in care sa prezinte diferite opere de arta in care pizza sa fie elementul principal. Si-a rugat prietenii si rudele sa creeze pe panza, pe hartie sau pe orice alt suport opere legate de vedeta bucatriei italiene. La prima expozitie 300 de oameni au venit sa vada exponatele.

De atunci, Brian Dwyer a cautat neincetat obiecte care sa aiba legatura cu pizza: reviste, benzi desenate, suveniruri create de marile lanturi de pizzerii si s-a trezit ca si altii, care auzisera de pasiunea lui, ii trimiteau de departe astfel de obiecte. Brian a ajuns sa detina, astfel, o colectie impresionanta de peste 1.000 de obiecte care spun ceva despre istoria pizzei pe care acum vrea sa le arate lumii intregi.

Impreuna cu doi colaboratori si un investitor, Brian a cumparat un imobil in cartierul Fishtown, din Philadelphia, SUA, iar daca renovarile vor merge conform planului, primul muzeu la pizzei se va deschide in mai sau iunie 2012.

Sursa: Huffington Post

Tags: pizza, muzeu, stiri