O incursiune inedita in lumea vinurilor spaniole, cu Frank Smulders MASTER of WINE

Comunitatile de profesionisti si iubitori ai vinului din intreaga tara au o ocazie unica de a participa la primul masterclass de vin din Romania sustinut de un Master of Wine, in cadrul Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie organizat la Iasi in perioada 6 – 9 decembrie. Invitatul special al editiei 2012 a PROVINO Iasi este Frank Smulders, MW originar din Olanda, o autoritate internationala in lumea vinului, actualmente wine-director al Pühringer Group (Austria/Elvetia) si responsabil pentru toate activitatile legate de vin in hotelurile “Hertenstein”,  “Park Hotel Vitznau” si “Palais Coburg” din Vienna. Acestea doua din urma detin impreuna cea mai importanta colectie de vinuri din lume. 

Venit pentru prima data in Romania, Frank Smulders MW se va intalni la Iasi cu specialistii si antreprenorii din industria vitivinicola si reprezentantii segmentului HoReCa si iubitori ai vinului in cadrul masterclassului programat pe 7 decembrie, in intervalul orar 11.30 – 14.00. MW va ghida participantii intr-o calatorie a simturilor si emotiilor iar acestia vor descoperi complexitatea si prospetimea vinurilor spaniole prin intermediul unei degustari.

In cadrul Festivalului PROVINO de la Iasi, Frank Smulders MW, un cunoscator desavarsit al  vinurilor spaniole, va transmite cursantilor cunostintele sale despre istoria si regiunile viticole ale Spaniei. In cadrul evenimentului, participantii vor descoperi formidabila varietate a vinurilor de calitate spaniole, selectia vinurilor pentru degustare realizata de master of wine-ul invitat fiind definita de acesta ca una “perfecta”.

“Spania, ca si producator de vin, este o tara care a trecut printr-o revolutie in ultimii 20 de ani. Calitatea vinurilor s-a imbunatatit dramatic, tipurile de vin s-au schimbat, noi regiuni au crescut, noi producatori s-au evidentiat. Am lucrat intens in aceasta fascinanta tara producatoare de vin, inca de la inceputul acestei revolutii si am fost consultant pentru multe proiecte importante  de-a lungul anilor. Voi explica in cadrul masterclassului ce s-a intamplat in Spania (in materie de vinuri -n.r.) si de ce s-a intamplat asa iar explicatiile mele vor fi sustinute de o degustare a catorva vinuri reprezentative care au fost in fruntea revolutiei din Spania”, a declarat Frank Smulders MW.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe site-ul oficial al festivalului: www.iasi.provino.ro si pe pagina http://www.facebook.com/festivalul.provino.