Are 23 de ani, este nascut in Constanta dar traieste in Bucuresti. Inainte de a se inscrie la MasterChef, a lucrat ca office manager intr-un birou de arhitectura.

Si-a descoperit pasiunea pentru gatit atunci cand avea 9 ani. Intr-o zi, s-a gandit sa isi ajute mama care nu se simtea foarte bine. I-a incalzit un pahar de lapte in care s-a gandit sa adauge si putina scortisoara. Bucuria mamei l-a facut sa isi doreasca sa mai calce si a doua oara prin bucatarie.

A invatat singur sa gateasca si a ajuns sa inventeze retete si in somn. Pentru el, MasterChef a fost “locul in care am vazut oameni pasionati de mancare, de invovatie in bucatarie, oameni care sa isi lase sufletul in farfurie si sa il impartaseasca celorlalti. Oameni care vor sa se autodepaseasca in bucatarie”.

Dupa castigarea marelui premiu, Petru le-a povestit colegilor de la www.protv.ro, 20 de lucruri mai putin stiute despre el

ProTV: Cum ai sarbatorit dupa ce ai aflat ca esti castigatorul? Cum au reactionat colegii tai?

Petru: Sarbatorirea victoriei a fost in etape: prima a fost ca am dormit neintors peste 12 ore, apoi am sarbatorit la o petrecere cu cei apropiati. Colegii mei de birou nu au stiut niciodata finalul, nu le-am dezvaluit

ProTV: Care a fost cel mai dificil moment din competitie pentru tine? Cand ti-a fost cel mai frica?

Petru: Cel mai dificil moment pentru mine a fost cand au venit familiile noastre. Nu as fi reactionat bine la o eliminare in fata lor. Si mi-a fost cel mai frica la proba sub presiune cu pestii. Imi era frica sa nu fiu eliminat.

ProTV: Ce le-ai putea reprosa Chefilor?

Petru: Singurul repros ar fi ca nu suflau :). Asa eram si noi mai increzatori. Plus ca furam meserie altfel. Poate dadeau indicii. Dar direct, asa, niciodata...

ProTV: Care a fost colegul tau preferat, si care cel mai putin preferat?

Petru: Colegul preferat a fost Alexandru Cirtu! Un om genial cu care sper sa am ocazia sa mai lucrez mult timp de acum incolo. In cealalta extrema as dori sa precizez ca lista e mai lunga de 1, un pic mai lunga...

Citeste continuarea interviului AICI