Atât livingul și dormitoarele, cât și bucătăria, sunt încăperile vizate în primul rând pentru a le oferi un aspect nordic minimalist. De la scaune de bucătărie cu tapițerii în culori pastelate, până la farfurii de porțelan delicate, așezate pe o masă de lemn solidă, dar fără aspect masiv, toate contribuie la crearea unui spațiu primitor.

Bucătăria este o încăpere foarte importantă în cadrul unei locuințe, în special pentru femei, care petrec foarte mult timp gătind. Tocmai din acest motiv, nu trebuie să fie doar frumoasă și primitoare din punct de vedere estetic, ci și extrem de funcțională. De altfel, această caracteristică reprezintă unul dintre atuurile definitorii ale stilului nordic de design interior. Pe lângă masa solidă din lemn și scaunele de bucătărie remarcabile, sunt și alte câteva piese moderne ce vor transforma cu totul spațiul pentru dining.

Recomandări de la specialiștii NoRDA pentru un dining scandinav

Pasiunea pentru tot ceea ce este frumos i-a determinat pe membrii echipei NoRDA să întocmească o listă cu idei de amenajare a spațiului de luat masa, punând accentul pe piesele de detaliu caracteristice stilului nordic.

      Alegeți un set de farfurii simple, fără elemente decorative încărcate

Să ne imaginăm o masă de lemn deschisă la culoare, dreptunghiulară, pe care este așezat un set de farfurii deosebite, din marmură sau porțelan, închise la culoare. Alături de acestea sunt puse șervețele în aceeași nuanță sau poate în culori deschise, pentru contrast, pe care se vor așeza tacâmuri de inox, negre sau aurii. Toate vor contribui la crearea unui aspect aerisit și fresh al mesei, specific locuințelor scandinave.

      Luminați spațiul cu lumina caldă a lustrelor minimaliste

Spațiul de dining este locul în care oamenii se adună la masă pentru a servi preparate desăvârșite și pentru a petrece timp cu cei dragi. De aceea, atmosfera creată în acest loc trebuie să fie primitoare, relaxantă și intimă. Alegerea luminii calde, în ton cu linia cromatică coerentă a întregului decor, va aduce un plus de coziness și de modernism.

      Optați pentru pahare de vin stilate, de dimensiuni mari

În scenariul imaginat anterior, adăugăm acum luxoasele pahare de șampanie cu picior lung, din care spumanta băutură va fi savurată de invitați numaidecât. Bineînțeles, nu ne rezumăm doar la șampanie. Dacă ne delectăm invitații cu cel mai bun vin roșu, vom alege pahare de vin cu cupă rotundă, picior lung și bază lată. Rafinamentul și stilul clasic oferit de acestea vor aduce personalitate spațiului de dining.

      Adăugați elemente florale sau lumânări delicate pe masă

Dacă spațiul de care dispuneți vă permite amenajarea unei mese festive de mari dimensiuni, decorarea acesteia cu flori simpliste, de mici dimensiuni, va oferi un aspect natural și prietenos. În cazul în care va exista doar o mică zonă pentru dining, atunci masa va fi decorată cât mai minimalist posibil, cu lumânări în culori deschise, pentru a crea impresia de spațiozitate.

      Îmbinați comoditatea cu estetica în cazul scaunelor de bucătărie

În mod evident, aceste piese trebuie să îmbine cele mai importante caracteristici ale stilului scandinav: comoditatea și aspectul plăcut. Pentru a obține aceste două lucruri, trebuie să alegeți scaune pentru dining remarcabile, care vor urma linia cromatică a întregii încăperi. Iar pentru comoditate, se recomandă alegerea celor cu șezut din material textil cât mai moale.

NoRDA aduce intimitatea stilului scandinav la tine acasă

Firma specializată în comercializarea mobilierului și elementelor decorative în stil nordic minimalist, NoRDA, le pune la dispoziție clienților piese finisate cu o atenție absolută și cu foarte mult bun gust.

Pentru că fiecare spațiu al casei are o structură diferită și este destinat unei anumite activități, decorarea trebuie să fie adaptată nevoilor proprietarilor. În ceea ce privește bucătăria, trebuie să știm că piesele realizate din lemn sunt nelipsite din stilul scandinav. Astfel, așezarea preparatelor pe platouri de lemn discrete și folosirea unor fețe de masă individuale, de mici dimensiuni, vor oferi bucătăriei aerul îngrijit și aerisit atât de apreciat de toată lumea.

Alege să servești masa într-un spațiu primitor și prietenos și impresionează-ți invitații cu un decor splendid!