1. Pastreaza fructele si legumele proaspete
Daca nu vrei ca acestea sa prinda o culoare maronie, pune-le in apa sarata. De exemplu, daca vrei sa faci mai multi cartofi, tine-i inainte de gatit in apa cu sare si vor arata ca proaspat curatati si taiati mai multe ore.

2. Este exfoliant natural
Sarea este un exfoliant excelent, motiv pentru care este si folosita in spa-uri. Daca ai picioarele obosite sau ti s-au intarit calcaiele, freaca-le cu putina sare si vei avea o piele fina si curata.

3. Te scapa de mancarimi
Daca te-a muscat un tantar sau ai altfel de iritatii pe piele, pune niste apa sarata si scapi de mancarimi. Sarea calmeaza pielea.

4. Inlocuieste pasta de dinti
Sarea si bicarbonatul de sodiu pot fi combinate pentru obtinerea unei paste de dinti organice. Daca ai probleme orale, poti sa-ti clatesti gura din cand in cand cu apa sarata.

5. Curata bucataria
Sarea nu-ti curata doar pielea si gura, este un aliat de nadejde si la curatenie. Foloseste-o ca sa-ti cureti chiuveta sau aragazul.

6. Elimina petele
Sarea este foarte puternica si cand vine vorba de indepartarea petelor, inclusiv cele de vin sau de sange. Inmoaie bucata de material patata si apa sarata sau pune sare in detergent.

7. Curata tevile
Daca din chiuveta vine un miros neplacut, toarna niste apa sarata. Aceasta curata tevile si elimina mirosurile neplacute.

8. Curata petele de pe mobila
Daca vrei sa ai o masa ca noua, curat-o cu apa sarata si vei scapa de toate petele lasate de cani sau pahare.
 

Tags: sare, bucatarie