Toti cei care s-au aflat la eveniment au putut achizitiona, intr-o atmosfera magica, prima carte a Oliviei Steer cu povesti si retete pentru dulciuri sanatoase: “E un joc nou! De magie! Cu nuci, miere grasa, fructe coapte si zemoase. Am spus un descintec anume si ele s-au transformat numaidecit in dulciuri delicioase si sanatoase pentru copiii mari si mici. <Sa nu le pierd!>, m-am temut si am ascuns retetele bine, printre rinduri, in tot atitea povesti dulci…”.

Povestea cartii “Dulciuri de poveste” a inceput in urma cu 3 - 4 ani, cand Olivia se afla cu fiul ei, David, intr-un supermarket: “Langa casa de marcat, exact in fata noastra, am vazut desfasurindu-se, ca in linia intai, o imensa vitrina frigorifica… cu prajituri cu martipan, cu jeleuri si bomboane in cele mai stralucitoare culori, din acelea despre care stim cu totii cati coloranti si conservanti au. I-am spus ca asemenea culori nu exista in realitate, ca toate sunt facute din prafuri chimice. Dar ca am putea face noi acasa, oricare dintre acele prajituri expuse in vitrina, mai bune si mai sanatoase. Asa ca mi-am suflecat manecile si am trecut la treaba, incercind sa reproduc – vizual doar – deserturile din comert…”, povesteste Olivia Steer.

Intre timp, Olivia si-a rasfatat familia cu nenumarate deserturi sanatoase si apetisante, si a inceput pregatirea primei sale carti: “De aici incolo e mana destinului. Ca doar datorita lui am intalnit-o pe Madalina Andronic, care a ilustrat cartea si a facut-o mai frumoasa decat orice carte de povesti pe care am vazut-o vreodata. Si tot destinul m-a adus la Humanitas, unde am gasit o usa deschisa si foarte multa intelegere pentru sensul profund al acestei carti. Si vreau sa le multumesc. Cum vreau sa le multumesc si copiilor mei, Luca si David, carora le datorez pana la urma ideea cartii; lui Andi, pentru sustinerea necontenita; lui Adi Stoicoviciu, pentru pozele minunate ale prajiturilor; Iustinei Croitoru, editorul acestei carti, pentru rabdarea pe care a avut-o cu mine si lui Razvan Exarhu, pentru un cuvint inainte generos. Si voua, desigur, pentru ca nu va e totuna cum va exprimati iubirea fata de copiii vostri”, spune Olivia Steer.

Toti cei care doresc sa afle mai multe detalii despre povestile si retetele sanatoase si delicioase care fac subiectul primei carti a Oliviei Steer, pot accesa blogul ei personal, www.oliviasteer.ro .