Lickestra sau orchestra care linge inghetata este deocamdata in faza experimentala, dar instalatia creata de doi designeri si doi muzicinei din Statele Unite a incantat publicul de la School of Visual Arts Visible Futures din New York.

S-au folosit pentru ea de o inghetata cu ardei iute cayenne produsa de compania Big Gay Ice Cream. Au asezat inghetata in cupe sustinute de conuri din plastic legate de niste senzori. Acestia detecteaza imediat momentul in care limba atinge inghetata si trimit un semnal catre o placa electronica, ce il trimite mai apoi catre un computer. Fiecarui tip de atingere ii corespunde un sunet. Inghetata va suna intr-un anumit fel daca o lingi incet si altfel daca o mananci mai repede.

Cei care au participat la experiment nu numai ca s-au bucurat de o portie buna de inghetata, dar la final au putut asculta o compozitie muzicala bazata pe sunetele scoase chiar de ei.

Muzicienii amatori din Lickestra si-au luat rolul foarte in serios. Pana acum au mai experimentat si cu cocktailuri care pot fi sorbite prin paie cu senzori pentru a produce sunete diferite. Si pentru ca rezultatul muzical scos din inghetata a fost atat de apreciat, Lickestra se gandeste sa porneasca in turneu.

Asculta-i si tu in videoclipul de mai jos:

Sursa: LA Times