Monica Dascalu, prezentatoarea Stirilor Pro Tv de la ora 17.00 si a emisiunii “Weekend cu Monica Dascalu”, este pasionata de arta culinara si apreciaza gusturile fine create de bucatarii profesionisti. Ea ne-a marturisit ca i-a ramas in minte un restaurant din New York, la care s-ar intoarce oricand sa mai manance: “De departe restaurantul la care am mancat cel mai bine este Nobu din New York. Absolut toate preparatele erau precum o invitatie intr-un muzeu al gusturilor.”

Totusi, pe primul loc in gusturile sale sta bucataria mediteraneana: “combina multe elemente proaspete, legume, fructe, intr-un stil foarte delicat si usor”. Pe locul doi pentru Monica se afla bucataria japoneza, iar pe locul trei – bucataria fusion.

Ea marturiseste ca merge destul de des la restaurant, dar ca gateste si acasa: “In egala masura merg la restaurant si gatesc ceva acasa. Iar atunci cand gatesc acasa, imi place foarte mult sa ma ocup de aspectul farfuriei, a mesei si a atmosferei de la masa in general. Am descoperit multe site-uri in care poti observa faptul ca mancarea este mai mult decat o necesitate, devine o arta, si imi place sa ma inspir de aici, de la aranjarea tacamurilor, decorarea mesei si chiar muzica relaxanta pe care o poti asculta in timp ce mananci.”

Meniul ei zilnic este foarte diversificat, probabil si de asta arata impecabil la orice ora :) “Ma ghidez dupa principiul diversitatii, imi place dimineata sa mananc fructe, seminte, sa beau sucuri naturale, la pranz aleg salate, orez, peste si seara humus, iaurturi, creme de legume”, ne-a spus ea.

Probabil dieta echilibrata este si motivul pentru care nu a tinut niciodata o dieta: “Nu prea sunt de acord cu dietele, prefer sa mananc diversificat si sa alerg o jumatate de ora in parc sau sa inot, tocmai sa ma simt libera de frustarile unei diete.”

Monica Dascalu s-a alaturat si campaniei Meatless Friday si ii sfatuieste pe toti cei care vor sa traiasca mai sanatos sa renunte macar o zi pe saptamana la carne:  “Nu sunt o persoana care prefera in mod constant sa manance carne, asa ca nu mi-a fost greu sa ma regasesc in aceasta campanie intr-un mod firesc. E o campanie de prevenire, o campanie care readuce echilibrul pierdut uneori in fata stresului, a preparatelor care ne inconjoara si care nu sunt intodeuna ce avem nevoie.”