"Cand o sa fiu mare, vreau sa fiu chef"

Cei opt pusti care au intrat in bucataria MasterChef au demonstrat ca arta culinara si curajul in fata oalelor si condimentelor nu au limite. Unii dintre ei s-au apucat de gatit chiar de la 4 ani si viseaza ca atunci cand vor fi mari vor fi bucatari. 

“Astia nici macar copii nu sunt, sunt “alien. La 9 ani jucam lapte gros, nu faceam mancare niciodata. Bravo!”, a fost de parere Chef Scarlatescu, uimit de talentul si priceperea micutilor.

“Mi-a placut atitudinea lor, vorbeau frumos despre mancare si cu elemente profesionale in vocabularul lor. Farfuriile pe care le-au gatit copiii mi s-au parut senzationale. Nu ma asteptam la niste copiii intre 8 si 3 ani sa gateasca atat de bine. Nici nu reuseau sa ajunga la banc pe picioarele lor, aveau nevoie de sustinere.”, a spus si chef Dumitrescu, vadit impresionat.

“La varsta lor, sa faci un preparat cap-coada, sa-l mai si aranjezi frumos in farfurie… E bine, in bucatarie, viitorul il avem asigurat”, a adaugat si chef Sorin Bontea.

Ianis Stinga are doar 9 ani si este fiu de bucatar. Viseaza sa fie, ca si tatal lui, un bucatar priceput. "M-am apucat de gatit cand am fost la tati la restaurant si am vazut cum face farfuriile. Am dus si la scoala mancare si lumea a zis ca e foarte bun", a povestit Ianis la MasterChef. Preparatul sau, un tiramisu cu nugatini, i-a pus in dificultati mari pe concurenti. Incearca-i reteta:

Maria Alexandra Mielcioiu are 13 ani si a pregatit o reteta aparent simpla, insa destul de pretentioasa, dupa cum a zis chiar ea: "Nu-i o reteta foarte grea, insa necesita atentie si precizie".

David Dimonu are 9 ani si este foarte pasionat de gatit. “"Alor mei nu le e frica sa umblu cu cutitul sau cu aragazul. N-am avut niciun accident pana acum in bucatarie”, le-a zis el chefilor. Cat despre supa crema gatita de el, David a recunoscut ca este singura supa care ii place. Le-a placut si celor 3 jurati MasterChefi, care au ales-o pentru a fi reconstituita de concurenti. 

Andrei Catalin Gherman isi doreste sa fie si fotbalist, si bucatar, asa ca gateste preparate raw vegane, ca sunt mai sanatoase. La MasterChef, Andrei a gatit un desert care i-a pus in mare dificultate pe concurenti. Asa a si fost intentia lui: “Tortul meu are o menire: sa-i incurce pe aia”, a zis el.