Christian Louboutin nu este obsedat numai de pantofii care i-au adus faima in toata lumea. E la fel de pasionat si de ceai, bautura cu care isi incepe fiecare zi. “Beau litri de ceai pe zi”, spune designerul. Cu o singura exceptie. Cand se afla in Italia bea cappuccino alaturi de doua briose, portocala si grepfrut.

Cand se afla la Paris obisnuieste sa bea doar ceai si sa manance mango si ananas la micul dejun. Louboutin spune ca adauga peste fructe si putin suc de lamaie care scoate in evidenta aromele. Ii place sa isi ia micul dejun in liniste, iar in timpul saptamanii obisnuieste sa vorbeasca cu prietenii la telefon in timp ce ia masa.

Viata lui se invarte intre marile capitale ale lumii unde are deschise magazine, dar chiar daca destinatia se schimba, un singur lucru ramane constarnt in viata lui: fructele. "Nu as putea sa traiesc fara ele”, spune Louboutin. Nici macar in avion, unde renunta cu placere la gustarea clasica pentru un fruct.

“Un fruct poate fi mancat oricand, in orice moment si in orice situatie” le-a spus creatorul de pantofi celor de la Bon Appetit. Preferatele sale sunt anansul si rodia. Ananasul este mai mult decat un fruct pentru Louboutin. “Poate fi folosit si ca obiect de decor pe o masa. Imi place partea de deasupra (cu frunze) care imi aminteste de palariile purtate de fete la cabaret.” Rodia si culoarea ei rosu aprins ii aduce aminte de munca sa si de pantofii pe care ii deseneaza.

Daca ar trebui sa isi gateasca singur acasa, si-ar pregati o portie de paste dulci-amarui, cu un sos cu piper, rosii si mult usturoi. Iar printre placerile vinovate de seara se numara si ciocolata cu lapte si stafide pe care o adora.

Sursa: Bon Appetit