Amalia ne-a dezvaluit un truc care o ajuta sa se energizeze si sa isi mentina silueta: “La trezire m-am disciplinat ca inainte de toate sa beau un pahar mare de apa calduta, apoi prima masa a zilei e pentru mine una de fructe. Depinde de sezon, dar nu ma feresc de niciun fel de fruct dimineata, nici macar de cele cu mai mult zahar. Beau si cafea la trezire.”

Micul dejun propriu zis incepe mai apoi: “O ora mai tarziu mananc o masa fie cu cereale ori paine integrale, simple sau cu un strop de lactate degresate, alteori cu lapte vegetal (fara zahar), fie un amestec de seminte, nuci, migdale, caju, alune, fie o masa cu oua, legume, branza. Si toate imi plac mult, si branza, si painea integrala, si fisticul, alunele de padure, caju, doar ca m-am obisnuit sa nu le combin, sa le impart pe mai multe dimineti”, ne-a explicat ea.

“Mananc fructele la ora 9 si micul dejun propriu-zis la ora 10. Cum prezint Stirile noptii, nu sunt o persoana matinala. Nu sar peste micul dejun si e masa pe care o iau cu placere in tihna casei, niciodata in oras”, a adaugat ea.

Desi nu mananca acelasi lucru in fiecare zi, Amalia ne-a explicat care sunt alimentele ei preferate:

“Amestec, in functie de ce mi-e pofta in dimineata respectiva, niste alimente in general in stare cruda, alese cu grija cand fac cumparaturi.  De pilda, toata lumea stie sa faca o omleta, zic eu. Doar ca eu nu o fac cu ulei, ci fara. Mai pun in ea niste legume si multa verdeata. Apoi o mananc cu broccoli crud, cu o salata de varza sau cu muraturi. Mai recomand pentru dimineata smoothie-urile facute la blender cu hrana vie, in care amestecati tot ce va trece prin cap, de la spanac crud, la radacinoase, mere, puneti menta sau ceva ce va place ca aroma si va folositi inventivitatea pentru niste retete rapide, extrem de energizante si sanatoase” 

Ea se declara fana a micului dejun servit in pat: “Am fost servita la pat si am servit la randul meu. E frumos sa fii rasfatat de la prima mijire a genelor.

Daca ar fi sa ia micul dejun in fiecare zi, pentru tot restul vietii, pentru Amalia Enache nu ar conta foarte mult locatia, ci persoana de langa ea:

“Langa omul iubit. Apoi, locul e frumos sa varieze, cand pe o terasa umbroasa, cand la malul marii, cand in racoarea muntelui, cand langa o soba calduroasa daca afara crapa pietrele de frig. Farmecul vietii, deci si a fiecarei dimineti din viata noastra, sta in complexitatea ei, cred eu”.