Cea de a zecea editie a emisiunii a inceput cu recapitularea momentelor funny de pana acum. Surprinzator pentru MasterChef, armonia parca plutea printre concurenti. Iti venea sa intri pe pagina de facebook a emisiunii si sa intrebi “Hei, ce ati facut cu emisiunea mea? Unde sunt certurile, intrigile, jocurile de culise?”. Dar nu, nu ne puteau face una ca asta. Imediat au inceput imaginile cu ce se va intampla, in continuare, in emisiune: gatit preparate care iti lasa gura apa - avem, certuri - avem, momente amuzate - avem.

Prima proba a serii: cutia misterelor

Testul saptamanii, a constat in prepararea unui dish in care ingredientul vedeta sa fie homarul. Concurentilor li s-au pus la dispozitie niste frumuseti de homari, visul oricarui bucatar amator. Alaturi de vis, in aceeasi cutie a surprizelor si sub acelasi chip, li s-a servit insa si cosmarul multor bucatari amatori: homarii erau vii.

Din momentul acesta cooking show-ul s-a transformat in cooking school. Concurentii pareau atat de neajutorati incat a fost nevoie de interventia juriului. Am invatat care sunt cele doua modalitati prin care poti sa omori crustaceul fara a il chinui. Am invatat de asemenea si cum se desfac clestii pentru a scoate cat mai multa carne din homar. Pentru cei care ati pierdut editia de ieri si pentru cei care ati uitat sa va luati notite, va prezentam lectia oferita de chef Florin lui Bogdan.


Bogdan Alexandrescu nu e in stare sa bage un homar in oala! pe masterchef.protv.ro

De indata ce toti homarii au fost morti, concurentii s-au putut apuca linistiti de gatit. Si au facut-o chiar bine, membrii juriului fiind placut surprinsi de ce a iesit din mainile unor oameni care mai gatisera homar o data sau de doua ori maxim.

“Pot sa iti spun ceva din tot sufletul? Te urasc. te urasc pentru ca ai gatit atat de putin” - in acest fel a apreciat Florin Dumitrescu preparatul lui Mimi inspirat din filmele si clipurile vazute de aceasta pe youtube.

“- Petru, este pentru prima data in viata mea cand mananc lobster gatit in felul asta.

 - Si ... e de bine?

 - Nu e bine Petru, e foarte bine” - asa a sunat dialogul dintre Sorin Bontea si Petru, cel desemnat castigatorul probei.

Petru alege ce vor gati ceilalti concurenti

Castigator al probei anterioare, Petru are dreptul de a alege ce vor gati concurentii ramasi in MasterChef. Surpiza mare a venit din faptul ca, de data asta, trebuia sa aleaga din preparatele gatite de chefi. Chef Sorin a pregatit un muschi de vita, chef Scarlatescu cotlete de miel, in timp ce Florin a avut ca tema crevetii.

Primul meu gand, ca telespectator pasionat, a fost “daca eram eu in locul lor imi alegeam crevetii, sunt cel mai usor de facut”. Mare greseala ar fi fost. Chef Florin a reusit sa transforme dish-ul lui in cel mai complicat dintre cele trei, realizand un cocktail de creveti. Mai exact, a realizat 5 retete distincte folosind crevetele ca ingredient principal.


S-au schimbat rolurile: Chefii gatesc pentru concurenti pe masterchef.protv.ro

Asa s-a gandit si Petru, care a hotarat ca preparatul lui chef Florin sa fie gatit de cei pe care ii considera cei mai mari rivali: Andreea, Izaura, Gabi, Flavia si Mimi. Desi decizia i-a atras o gramada de antipatii, Petru nu s-a lasat impresionat. Parerea lui, conform careia punandu-i sa gateasca dish-ul din creveti ii va aduce mai aproape de eliminare a fost corecta. Cu exceptia lui Mimi, ceilalti patru au fost nominalizati in randul celor mai slabi concurenti.

Proba de degustare - o ciorba din 40 de ingrediente

Proba a constat in recunoasterea a cat mai multe dintre cele 40 de ingrediente continute de ciorba. Concurentii in pericol de a fi eliminati: SImona, Izaura, Gabi, Flavia si Andreea.Cu doar noua ingrediente cunoscute, Flavia a fost cea eliminata. Recunoastem, ne va fi dor de palariile ei amuzante.

Saptamana viitoare vom avea parte de doua probe in deplasare. Concurentii, impartiti in doua echipe, ii vor avea ca si capitani pe cei care au reprezentat cele mai mari surprize (placute) in ultimele doua saptamani: Petru si Lili.

Nu uitati, pana la editia urmatoare puteti revedea MasterChef pe www.voyo.ro sau, in reluare, pe ProTV, duminica de la ora 14:00.