Prima proba a serii, primele probleme

Proba de gatit in deplasare din editia aceasta a fost, cu siguranta, cea mai grea de pana acum. Pe langa hotararea meniului si gatitul acestuia, concurentii au fost nevoiti sa se mai ocupe si de alte doua aspecte: cumparat ingredientele necesare (in limita a 3000 de ron) si servit clientii.

Pentru ca presiunea sa fie maxima, proba s-a desfasurat intr-un restaurant adevarat, cu clienti adevarati. O alta noutate a fost desemnarea echipei castigatoare. Daca pana acum era votata mancarea, acum castigatoare era desemnata echipa cu cel mai mare profit.

Impartirea concurentilor in doua echipe si partea de shopping au mers foarte lin. De cum s-a intrat in bucatarie, s-a dezlantuit nebunia. Echipa albastra, condusa de Mehrzad, a ramas fara curent electric si a fost nevoita sa gateasca o perioada in semiintuneric. Echipa rosie, condusa de Alex Petricean, a avut un pic mai mult noroc. La ei era lumina in bucatarie. Era de asemenea si foarte multa apa pe jos, de la o chiuveta infundata. Intr-o bucatarie aglomerata in care toata lumea alearga in toate directiile, cativa stropi de apa pe jos pot cauza o groaza de probeme.

Cu putin noroc, problemele de natura tehnica s-au rezolvat in cateva minute, concurentii putand astfel sa se ocupe in liniste de gatit. In stilul deja cunoscut, linistea asta nu a durat prea mult timp.

Pe masura ce crestea numarul clientilor din restaurant, se indeseau si momentele “spicy” din show. Am avut parte de certuri intre concurenti (vezi video cu cearta dintre Andreea si Flavia), de chefi adusi la limita rabdarii de catre concurenti (vezi video cu reactia lui Sorin Bontea) precum si de momente in care concurentii au fost aproape de a claca (video cu Andreea in lacrimi).

Momentul nostru preferat a fost, insa, cel al impacarii intre Mehrzad si Lili. La cateva minute dupa un schimb de replici destul de taios, Mehrzad a gasit un moment in care sa lase deoparte toata nebunia din restaurant si sa ii ceara scuze Lilianei.


Dupa furtuna, apare curcubeul! Cea mai draguta faza din emisiune pe masterchef.protv.ro

Momentul adevarului. Cine a castigat proba?

Pe scurt, bilantul probei a sunat cam asa: echipa albastra “profit” de - (minus) 300 RON, echipa rosie - 500 RON. Dupa o matematica scurta, albastrii s-au crezut invingatori si au inceput sarbatoarea. Conform regulamentului (proba este castigata de echipa cu cel mai mare profit), nimeni nu a castigat asa ca echipa albastra a fost nevoita sa intrerupa momentele de bucurie. La proba sub presiune, pentru prima data, au intrat toti concurentii.

2 preparate vegetariene dintre care doar unul putea sa fie desert

In asta a constat proba eliminatorie. Printre ingredientele avute la dispozitie s-au aflat, vorba Andreei, “fructe, fructe, fructe, fructe, fructe, legmue, fructe, fructe”. Concurentii obisnuiti sa se bazeze foarte mult pe carne, in preparatele lor, au avut mari probleme la aceasta proba.

Singurul care a stralucit a fost Petru. El nu doar ca a primit aprecierea tuturor juratilor pentru smoothie-ul facut dar a fost laudat si pentru felul in care a gatit cartofii dulci. Toti concurentii au fost indemnati sa guste pentru a vedea cum ar fi trebuit sa ii faca si ei.

O alta surpriza placuta a fost Lili. Intrata intr-un con de umbra in ultimele editii, ieri s-a aflat intre primii trei concurenti scapati de grijile eliminarii.

In final au fost eliminati 3 concurenti. Toti baieti si toti facand parte, la prima proba, din echipa albastra: Iris, Bogdan Lupoiu si Alexandru Cirtu. Nu putem sa nu ne gandim ca toti 3 au fost la doar 300 de RON de ramanerea in concurs.

Saptamana viitoare ne pregatim din nou de show. Una dintre probe consta in gatitul unui homar ... viu. Pana atunci puteti revedea emisiunea pe www.voyo.ro sau in reluare, duminica de la ora 14:00, pe Pro TV.

Tags: MasterChef