Prima proba a emisiunii a fost doar pe jumatate o surpriza. Stiam de la finalul editiei anterioare ca se va gati pentru invitatii la nunta lui Edi Stancu, coregraful baletului Dansez pentru tine. Nu stiam insa ce si cat vor avea de gatit concurentii. Am aflat rasunsul la intrebare inca din debutul emisiunii: 5 feluri de mancare, 180 de portii din fiecare, in total 900 de portii pentru fiecare echipa. Piece of cake pentru niste bucatari amatori. Daca mai adaugam la toata aceasta presiune locul in care s-a gatit (bucataria unui hotel de 5 stele, ce-a de a doua casa a lui Catalin Scarlatescu) si numele celor pentru care s-a gatit (Mihai Petre, Andra, Roxana Ionescu, Pepe, Smiley, Laura Cosoi) dintr-o data concurentii capata un aer de Tom Cruise in “Misiune Imposibila”.

Si pentru ca intreaga editie a aratat ca un film, o combinatie savuroasa de (tragi)comedie, actiune, suspans, vom inaugura premiile Foodstory pentru MasterChef:

Cel mai neasteptat moment

De fapt avem trei astfel de momente, unul venit in debutul emisiunii iar celelalte doua exact la final:

1. Castigatoare a doua probe in editia trecuta, Izaura este capitan de echipa si are dreptul sa isi aleaga coechipierii; cand ajunge la ultimul nume din echipa ei, auzim numele Andreei: “Este ca la servici, nu trebuie sa fim prieteni cu colegii cu care lucram dar trebuie sa facem impreuna lucrurile sa functioneze” isi argumenteaza Izaura alegerea in timp ce Andreea a declarat: “mi-am dorit sa fiu cu Izaura in echipa pentru ca stiam ca ii va alege pe cei mai buni”.

Cei care au vazut editia anterioara inteleg perfect de ce alegerea Izaurei intra in lista noastra. Pentru ceilalti avem aici o parte din explicatie masterchef.protv.ro

2&3. Eliminarile celor doi Mihai (Stanescu si Merisanu).Ei au iesit in evidenta inca din faza preselectiilor, atunci cand si-au castigat renumele de “cel mai arogant”, respectiv “cel mai simpatic concurent”. Vedeti aici pentru ce:

video Mihai Stanescu

video Mihai Merisanu

Cel mai bun costum

Dincolo de tinutele nuntasilor, trebuie neaparat sa mentionam palariile purtate de Flavia (Meterez) si fundita a la Minnie Mouse purtata de Andreea.

Nici chef Scarlatescu nu a ratat ocazia de a aprecia accesoriile purtate de fete. Dupa ce, in proba eliminatorie Flavia ne-a povestit cum “un sfert de ora am alergat ca gaina fara cap”, chef Catalin a replicat scurt “E de la palarie”.

Descoperiri culinare

Panko - nu vine de la celebrul refren al galeriei Rapidului “ Hei Panco, Panco Italiano” ci este o varietate de pesmet caracteristic bucatariei japoneze

55 de minute la 66 de grade - atat si nici o secunda, sau grad, in plus trebuie sa stea muschiul de vita sous vide

Cea mai buna replica

Fanii emisiunii ne inteleg de ce simtim si aici nevoia de a da mai mult de un singur premiu.

1. “Tu ce faci? Cauti ouale? Le ai in pantaloni”

2.“Concursul asta a inceput light, un out, o ceapa. Acum ... e HARDCORE”

3.“Juriu: Pe tine nu ca ai inteles te-a ajutat ci experienta. Cam de cat timp bei?

 Concurent: Cam de cat timp gatiti?

Juriu: De 10 ani

Concurent: ... eu de un pic mai mult”

4. “Ia uita-te asa putin la noi. Ti se pare ca aratam a capre?”

Cel mai bun actor intr-un film de actiune

Castiga detasat Catalin Scarlatescu pentru faza cu tigaia in flacari. A fost fix ca un erou de actiune, l-a impins pe spate pe D’Artagnag (Alexandru) ca sa nu il prinda flacarile dupa care i-a aplicat tigaii o lovitura magistrala de picior pentru a o indeparta de restul concurentilor. Trebuie vazuta si revazuta scena asta. Chiar pe slow motion pentru a nu pierde nici cel mai mic detaliu.

Vezi scena aici masterchef.protv.ro

Surpriza placuta a editiei:

Momentul in care Mihai s-a purtat ca un adevarat lider de echipa. Desi un pic cam tarziu, nu in proba nuntii ci in cea a gatitului sub presiune, Mihai a aratat ca poate fi un adevarat lider, si-a asumat toate greselile facute de echipa sa in prima proba si a facut in asa fel incat sa isi asigure eliminarea. “Nu e adevarat ca nu stiu sa manageriez oameni dar este adevarat ca nu stiu sa manageriez o bucatarie”

Surpriza neplacuta a emisiunii

Intreaga echipa albastra, cu exceptia lui Mihai. Felul in care s-au napustit cu totii sa arunce vina pe cel aflat in dificultate m-a facut sa cred pentru o secunda ca urmaresc Survivor si nu MasterChef. Nici Izaura, in echipa rosie, nu s-a descurcat perfect dar a avut oameni in jurul ei care au inteles ca nu despre ei e vorba in proba respectiva si ca trebuie sa lase deoparta macar pentru cateva ore toata rivalitatea dintre ei (rivalitate de altfel fireasca, doar vorbim despre un concurs)

Premiul special Foodstory

Se acorda lui Gabriel Godeanu. La un moment dat, pe finalul nuntii, Gabriel parea cumva din alt film. Era o imagine extrem de ciudata. Vedeam noua oameni in jurul unei mese, ocupandu-se de platingul farfuriilor in timp ce unul singur, Gabriel, statea linistit langa aragaz, gatind o tigaie imensa de legume. Daca am fi deschis in momentul respectiv televizorul, am fi ramas cu impresia ca tot ce pun ceilalti pe farfurie a fost pregatit doar de el.

Daca aveti si voi propuneri de “premii” , le asteptam cu drag.

Daca vreti sa revedeti emisiunea, o gasiti integral aici voyo.ro

Tags: MasterChef