Intrebarea ramasa de la editia anterioara, cine a castigat proba la inaltime, si-a gasit raspuns in primele minute ale emisiunii. Cu scorul de 45 la 38, castigatori au fost cei din echipa rosie: Andreea, Gabi, Mimi si Mehrzad.

Prima proba a serii: un autograf culinar in 90 de minute

Castigatorii probei precedente au avut parte de o surpriza mai putin placuta. Imunitatea pe care castigarea unei probe ti-o aduce pentru urmatoarea, nu se aplica si in finala. Astfel, cei patru au fost nevoiti sa imbrace sorturile si, impreuna cu ceilalti concurenti, sa pregateasca o farfurie care sa ii reprezinte.

Dezavantajul celor care au pierdut proba din editia anterioara (gatit la cota 2000) a constat in faptul ca au avut de gatit nu unul, ci doua preparate. Pentru al doilea, puteau alege intre desert si aperitiv.

Cei mai apreciati au fost Alex si Andreea. Pentru amandoi chef Florin a avut doar cuvinte de lauda, adaptate ce-i drept in functie de sexul concurentului.

“Alex, permite-mi sa-ti strang mana. Genial!”

“Andreea ai facut un desert orgasmic. Demential. Dumnezeiesc.”

Reactia Andreei in urma acestui compliment, merita vazuta si revazuta pana la urmatorul sezon de MasterChef. Practic, increderea in sine ii ajunsese pana la cer unde plutea pe norisorul ei inconjurata de praf de ... zane:


E data cu praf de zane :) Nimeni nu-i mai ajungea Andreei la nas dupa laudele primite de la Chefi pe masterchef.protv.ro

La finalul probei, Mehrzad si Gabi au parasit MasterChef. Gabi pentru vesnicul motiv al sorcovei din farfurie (de data asta a facut ceva asemanator unui smiley face) iar Mehrzad pentru ca a uitat in ce consta proba. In loc sa faca un preparat care sa il reprezinte, el a incercat sa “copieze” din lucrurile aratate de chefi in editia in care au gatit.

Testul de inventivitate: fusion cuisine decide cei patru finalisti

6 jurati pentru 6 finalisti. Presiunea de pe umerii juriului a fost ridicata putin de prezenta, alaturi de ei, a trei invitati speciali: criticul culinar - George Butuniu, expertul in bucataria franceza - Nicolai Tand si cel mai iubit prezentator meteo din Romania - Florin Busuioc.

Mixul intre doua stiluri diferite, precum si exigenta juratilor invitati, le-au dat ceva batai de cap concurentilor. Niciunul dintre cei sase ramasi in concurs nu a reusit sa se evidentieze in mod pozitiv cu un preparat care sa ii cucereasca pe toti membrii juriului.

Ca si minusuri, cele mai multe au fost adunate de Andreea si Simona, cele doua parasind competitia la finalul probei. Andreea a incercat un mix intre bucataria franceza si cea italiana. Juratii au considerat insa ca preparatul ei se regaseste in intregime in ambele culturi si nu poate fi incadrat in conceptul fusion. In plus, i s-a reprosat ca mancarea, o salata de caracatita, a fost servita rece iar caracatita a fost gatita prea mult. Simona a gatit un file de salau in crusta de susan, folosind un mix intre bucataria asiatica si cea franceza. Depunctarea a venit din faptul ca andiva folosita acoperea toate celelalte gusturi din farfurie.

Cei mai buni patru: 3 pusti si o femeie care le-ar putea fi mama

Ultima proba a zilei, gatitul ca la mama acasa, a fost cadoul surpiza pregatit de jurati pentru a sarbatori succesul celor patru. Si cum gatitul ca la mama acasa nu are sens decat daca il faci pentru familie, marii finalisti au primit vizita celor dragi: parinti, frati, iubite, soti.

Vizita familiei a fost un moment pe cat de de emotionant, pe atat de haios. Desi raportul femei vs barbati era de 1 la 3, s-au varsat aproape la fel de multe lacrimi ca si la proba de curatat ceapa. Si nu Mimi a fost cea cu lacrimile. Replica baietilor “D’Artagnane hai sa ne potolim, ne curge machiajul” a fost, probabil, cea mai savuroasa din intreaga editie. La fel de simpatic a fost si fratele mai mic al lui Petru. El ne-a povestit despre Petru ca “are unele idei nebune dar in rest ... e ok”.

Fiind o proba cadou, jurizarea a fost realizata doar de catre membrii familiei. Nimeni nu a castigat, nimeni nu a pierdut.

In seara aceasta vom vedea daca triumfa experienta lui Mimi sau tineretea si entuziasmul unuia dintre baietii ramasi in concurs.

Tags: MasterChef