Mancarea sanatoasa este considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa de catre persoanele care iau frecvent masa in oras. Este opinia pe care o au majoritatea bucurestenilor care ies la restaurant. 63% dintre cei chestionati in studiu spun ca ca optiunile sanatoase din meniurile restaurantelor nu par gustoase, iar 78% dintre bucuresteni spun ca mancarea sanatoasa are un pret mare.

Nu e o perceptie cu mult diferita fata de cea la nivel mondial. 57% dintre respondentii de la nivel global cred ca mancarea sanatoasa este mai scumpa. Si tot la nivel global 4 din 10 respondenti considera ca mancarea sanatoasa nu este suficient de satioasa.

Acelaşi studiu arată că 70% dintre cei chestionati cred ca obezitatea este intr-adevar o problema in tara noastra. Respondenţii studiului local consideră că principalii responsabili pentru imbunatatirea calitaţii mancarii sunt proprietarii de restaurante, apoi producatorii de ingrediente şi bucatarii.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in 2008, 51% dintre adultii romani erau supraponderali, iar 19,1% obezi. Printre cauzele principale ale acestei epidemii se numara sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare.

Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat în martie, de IMAS Marketing si Sondaje pentru Unilever Food Solutions, pe un esantion de 300 de respondenti cu varste intre 18 şi 64 de ani, din Bucureşti, care iau masa in oras cel putin o data pe saptamana pentru micul dejun, pranz sau cina.

Tags: nutritie