BigOven – este o aplicatie recomandata de New York Times, Forbes for Women sau CNN.com. Cu ajutorul ei, ai la indemana 250.000 de retete, inclusiv pe ale tale, pe care le poti trimite si prietenilor. Le poti gasi usor, dupa cuvinte cheie sau poti introduce o lista de ingrediente (de exemplu, ce ai prin frigider) si vei afla repede ce poti gati cu ele. Este un instrument util si atunci cand nu stii cu ce sa inlocuiesti unele ingrediente. Poti face liste de cumparaturi si meniuri. O poti descarca gratuit pentu iPhone si android de pe site-ul BigOven.

All Recipes – are peste 45 de mii de retete testate de utilizatori, asa ca stii ca nu vei da gres cu ele. In plus poti alege meniuri in functie de bucataria internationala pe care o doresti, in fuctie de dieta pe care o urmezi ( fara gluten, cu putina sare, fara carbohidrati), in functie de metoda si timpul de preparare. Aplicatia este disponibila gratuit pentru iPhone si iPad.

Jamie Oliver Recipes – aplicatia care ti-l aduce pe celebrul bucatar britanic mai aproape de tine. In cele peste 300 de retete vei gasi idei pentru mese rapide, mancaruri savuroase si preparate pentru ocazii speciale. In plus pentru retetele mai dificile vei primi prin clipuri video sfaturile si trucurile lui Jamie pentru a nu da gres. Aplicatia este gratuita pentru iPhone si iPad.

How to Cook Everything – Cartea scrisa de Mark Bittman este acum disponibila si sub formad e aplicatie care ofera 2.000 de retete si 400 de fotografii pas cu pas pentru a invata tehnicile de bucatarie.Sunt la indemana si multe idei de meniuri si retetele peferate de Mark Bittman. Aplicatia este disponibila pentru 9.99$.

The Professional Chef by the Culinary Institute of America – o aplicatie mai scumpa, dar acre merita toti banii. Este ca un curs de gatit la tine acasa fiind considerata un fel de “biblie” pentru bucatarii amatori. Te invata prin fotografii detaliate si videoclipuri tot ce trebuie sa stii in bucatarie: de la cum sa pregatesti diferite bucati de carne dintr-un porc pana la cum sa coci prajitura perfecta. Aplicatia e disponibila pentru 49.99$.