Razboiul din Afganistan, criza, bugetele, somajul sunt teme de care sa se ocupe barbatii. Mai exact Barack Obama si Mitt Romney care vor amandoi locul de presedinte al Statelor Unite. Campania prezidentiala nu se rezuma, insa, numai la atat. Cele doua candidate la pozitia de prima doamna, Michelle Obama si Ann Romney, au si ele batalia lor. Iar pe langa campaniile umanitare, aparitiile TV, cartile publicate si evenimentele mondene au gasit si un alt domeniu mai apropiat de familiile americane: gatitul.

Am putea spune ca, indirect, asteapta confirmarea pozitiei de “cea mai priceputa in bucatarie la copt prajituri”, de vreme ce amandoua si-au prezentat reteta proprie de biscuiti si asteapta votul americanilor.

Nu, nu e o gluma! Americanii sunt rugati sa voteze pe Facebook reteta favorita, dupa ce au testat-o de pe pagina revistei “Family Circle”, care din 1992 a facut o traditie din publicarea unor retete ale sotiilor principalilor contracandidati la postul de presedinte.

Prajiturele cu ciocolata

In fiecare an tema este aceeasi: cea mai buna reteta de biscuiti traditionali americani (cookies). Se pare ca va fi o competitie stransa anul acesta pentru ca ambele retete au in ele aroma de ciocolata.

Prima doamna, Michelle Obama a prezentat reteta de biscuiti cu fulgi de ciocolata alba si neagra, despre care spune ca sunt rasfatul dupa cinele sanatoase pe care le ia impreuna cu sotul si fiicele sale. Retea nu ii apartine, ci a fost creata de nasa copiilor. De partea cealalta, Ann Romney si-a postat reteta de biscuiti cu M&M’s, care sunt favoritii nepotilor familiei Romney.

Competitie controversata

Aceasta competitie neoficiala dintre primele doamne a starnit controverse pe parcursul anilor. In 2008, Cindy McCain a fost acuzata ca nu a venit cu o reteta originala, iar biscutiii sai cu ovaz si unt au fost de fapt furati de pe site-ul Hershey . Totusi, cititorii au votat reteta ca fiind cea mai buna, chiar daca doamna McCain nu a ajuns la Casa Alba.

Anul acesta s-au gasit critici care sa spuna ca fiecare dintre aceste prajiturele are un mesaj ascuns si, de fapt, biscutii cu ciocolata alba si neagra ai doamnei Obama sunt o declaratie despre cursa prezidentiala si politica, in timp ce biscuitii cu bomboane colorate ai doamnei Romney semnifica un sprijin ascuns al casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Noi am vazut in ele doar prajiturele si suntem hotarati sa le incercam si sa votam. Iar in toamna, dupa alegerile prezidentiale, vom vedea (ca la pariuri) daca biscuitul nostru a iesit castigator!