Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
  • 5 oua
  • 3 lingurite de faina

Preparare:
Pune laptele la fiert impreuna cu 100 grame de zahar si vanilia. Intre timp separa ouale. Amesteca galbenusurile cu faina si omogenizeaza compozitia, turnând treptat câte putin in laptele caldut. Dupa combinarea cu laptele a compozitiei cu galbenusuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacara si strecoara compozitia printr-o sita, lasând apoi totul la racit si apoi la frigider.

Bate albusurile cu restul de zahar pâna la obtinerea unei spume. Asaza pe foc un vas cu apa si las-o sa fiarba. Dupa ce te asiguri ca spuma de albus e foarte tare ia portii cu o lingura si pune-le pe suprafata apei fierbinti. intoarce-le pe partea cealalta, iar apoi scoate-le cu o spumiera intr-un cvas separat. Lasa-le la rece.

Asamblarea se face in farfurii adânci sau boluri: toarna laptele vanilat peste care asaza bezeaua sub forma unor norisori.

Il poti stropi cu sos de caramel, ciocolata rasa sau sa-l ornezi cu nuci si frunze de menta.

Sursa: lauracosoi.ro